Meny
Inspirert av Bjørndalen:
Bobil for aktiv familie
Tekst: Freddy Kongsberg. Foto: Oddgeir Visnes
Del: 

Inspirert av Ole Einar Bjørndalen og bobilen hans, valgte den superaktive familien Pettersen å satse på en bobil for å være best rustet til vinterens skirenn og sommerens sykkelritt. Nå bor de på startstreken.

- Dette skulle vi ha gjort for ti år siden. Det fungerer perfekt, smiler mamma Jorunn Grethe Lyngstad Pettersen (46).

Besøk Norges største caravanmesse - 13. - 16. september 2018. 

Ski og sykkel

Mannen Fred Pettersen (49) har i flere år ment at en bobil var løsningen for den aktive familien fra Eide kommune på Nordmøre. Fred, Jorunn og datteren Martine (17) er alle medlemmer i Lyngstad og Omegn Idrettslag. Den eldste datteren Fredrikke (20) er aktiv konkurranseløper og medlem av skigruppa i Molde og Omegn Idrettsforening (MOI).

Se video med familien Pettersen nederst i artikkelen

Lyst på ny bobil eller campingvogn?

Inspirert av Bjørndalen

- Jeg er den som har holdt litt igjen fordi jeg så for meg at de som har bobil er folk som er litt eldre enn oss. Men så har jeg jo sett litt reklame og lest noen saker om bobiler og bruken av den - slik som for eksempel Ole Einar Bjørndalen og hans bevisste bruk av bobil for å bli best mulig. Og det er jo også mange andre som er både yngre og enda mer aktive enn oss som har funnet en god løsning i en bobil, forteller Jorunn.


En bobil for fire ble kjøpt i mai i år og jomfruturen gikk til Røros og jenterittet. Dagen etter gikk turen videre til Nerskogen og sykkelrittet Nerskogsrittet.

Fungerer perfekt

- Alt på den første turen fungerte det perfekt. Det var utrolig praktisk med mat, klær, dusj og alt i ett. Alternativet er hotell. Det er dyrt og vi har gjort det så ofte at det ikke lenger er spesielt koselig, sier Jorunn.

Flott feriebil

I sommer var Jorunn og Fred på en tre ukers bobilferie. Turen gikk via Helgelandskysten og til Steigen i Nord-Norge med en rekke stopp for både fjell- og sykkelturer.

Fullpakket

- Den siste ferieuken dro vi alle fire til Torsby i Sverige hvor Fredrikke skulle gå på ski. Der er et kjempeanlegg med en tre km lang skitunnel, sykkelløype, rulleskiløype og skiskytteranlegg. Det var bare å parkere bobilen på utsiden og gjøre det man ville. Det var utrolig kjekt, men det kan nok bli litt trangt hvis man skal bo en hel uke alle fire sammen og være fullpakket med utstyr i alle varianter. Vi hadde med både ski og sykler, forteller Jorunn.

Plass til det meste

Bilen er sertifisert for fire med sine fire sengeplasser. Familien får med seg det de trenger. Et stort bagasjerom rommer det meste og bak på bilen er det montert sykkelstativ.

Bor på startstreken

Nylig var de en tur på Oppdal for å være med på rittet Sykkelenern. Der parkerte de bare 50 til 100 meter fra startstreken. Det å kunne bo på startstreken synes alle er snertent og svært praktisk med en bobil.


- Det flotte med en bobil er at vi bare kan stille oss opp på en arena i stedet for å lete etter hotell eller hytte. Vi er helt uavhengig, kan bo på startstreken, spise, dusje, hvile og restituere i bobilen. Det er utrolig deilig, mener Fredrikke og Martine.

Slag i slag

For den aktive familien går det slag i slag hele året. Skisesongen starter i november og det er renn nesten hver eneste helg. Etter skisesongen er over i mars begynner sykkelsesongen og da er familien på farten minst annenhver helg. Birken på sykkel i år og Birken på ski neste år er et av flere selvfølgelige mål for familien Pettersen og bobilen.

Tour de France

- Men vi har også begynt å fable om en tur med bobilen for å oppleve Tour de France neste år, forteller mamma Jorunn som ikke minst sender en takk til Ole Einar Bjørndalen for at familien fant den perfekte løsningen for å drive med sine aktiviteter.

Se videointervju med familien PettersenForhandlere nær deg

Del: 
Postboks 9558, Åskollen, 3038 Drammen
Send e-post