Meny

Perfekt: Campingvogna er samlingssted, perfekt for restitusjon og Hans Einar Ruud Karlsen, Sindre Neby, Ådne Holter og Konrad Sel sparer både tid og penger. 

Bor på startstreken:
Sparer 30.000 i året
Tekst: TIBE
Del: 

Tidligere hotelldirektør Konrad Sel byttet ut hotellrom med campingvogn. Slik sparer han rundt regnet 3600 kroner på en helg som pappa, trener og sportslig leder for aktive syklister.

- Helt perfekt. Vi bor på startstreken, sparer tid, penger og slipper logistikkutfordringer. I fjor sparte vi rundt regnet 30 000 kroner ved å bruke campingvogna på ti forskjellige ritt, forteller Konrad Sel.

Besøk Norges største caravanmesse - 13. - 16. september 2018. 

Regnestykket

Konrad Sel som har vært hotelldirektør både i SAS og Scandic, har beregnet hvor mye man kan tjene på å droppe hoteller til fordel for en campingvogn og har satt opp dette regnestykket for et følge på fire personer:

Hotell

  • Hotell fire personer med halvpensjon, ca. 700 kr per person: 5600 kr.

  • Ekstramåltid fredag, lørdag og søndag, ca. 200 kr: 800 kr.

  • Til sammen ved å bo på hotell: 6400 kroner.

Vogn

  • Mat pr. Helg: ca 2200 kr.

  • Ekstra måltid søndag (hjemreise): 400 kr.

  • 20 prosent økt dieselforbruk (i snitt): 200 kr.

  • Til sammen ved å bo i vogn på startstreken: 2.800 kr.

- Minus forsikring, verditap etc. over tre til fire år, så er vognen allikevel spart inn på ti ritt eller mer i året. I tillegg kan vi bruke vogna på skirenn om vinteren og selvsagt i ferier, forteller Konrad Sel som betalte knappe 300 000 kroner for campingvogna.

Sykkelfamilie

Sel forteller med et glimt i øyet at han fikk sansen for sykkelsporten da han som avdanket fotballspiller hadde pådratt seg så mange skader at sykkel var det eneste som funket for å holde seg i form. Som trener og sportslig leder for sykleklubben i Ottestad IL har han blant annet fulgt opp sine to barn Tora Helene og Ole Ingar og han har selv deltatt i en rekke ritt som en svært så aktiv mosjonist.

Da han startet som messegeneral med ansvar for blant annet caravanmessen, syntes han det var på høy tid å skaffe seg en campingvogn. Etter hvert oppdaget han at den hadde bruksområder langt utover ferie- og fritid.

Lyst på ny bobil eller campingvogn?

Mange fordeler

Gevinsten ved å bruke campingvogn og kunne bo på startstreken er langt mer enn bare innsparte penger, ifølge Sel.

- Det er mange fordeler slik jeg ser det. Vi blir spart for en masse planlegging. Vi bor på startstreken mens andre må bruke mye tid på å finne hotell til lavest mulig pris. Alternativt bor man hjemme og må stå opp svært tidlig for å rekke starten. Med campingvogna har vi alt på et og samme sted, sier Konrad Sel.

Vogna er perfekt for mat, hvile og restitusjon. Den er et samlingspunkt for laget i all slags vær, og man har alt utstyret i den umiddelbare nærhet.

Vogn eller bobil

- Vi syntes campingvogn var den mest fornuftige løsningen for oss fordi vi trenger bilen som følge- og servicebil i rittet. Andre har valgt bobil som de mener er et bedre alternativ til å bo på startstreken, forteller Sel som nå er midt i innspurten til Norges største caravanmesse.

Caravanmessa 2015

17.september braker det løs på Norges Varemesse i Lillestrøm. På 30 000 kvadratmeter vil du finne det meste av merker av både vogner og bobiler og alt annet man trenger av caravan- og campingutstyr. Alt på et sted. Messa gir en unik mulighet til å orientere seg i et stadig mer populært caravanmarked hvor ikke minst interessen for bobil har vært eksplosjonsartet de siste årene. I fjor kunne bransjen melde om rekordstort salg på Caravanmessa. I år blir caravanmessa tidenes største.

Neste års nyheter

- Hele bransjen er med på denne messa hvor du også vil finnes neste års modeller og nyheter. På messa vil vi også vise hvor enkelt det er å bytte ut den gamle vogna med en ny eller nyere uten å løfte en finger, og for de matinteresserte blir det en unik mulighet til å lære triksene for å bli kongen av campinggrillen, forteller Konrad Sel.  

Grillkurs og konkurranser

Grillbokforfatter og fire ganger Norgesmester i grilling, Jan Ivar Nykvist avholder grillkurs og konkurranser hvor publikum får mulighet til å lage sine egne grillede smaksprøver.

Forhandlere nær deg

Del: 
Postboks 9558, Åskollen, 3038 Drammen
Send e-post