Meny

Merete Nilssen er agent for de norske autoriserte importørene av nordmenns vognfavoritt.

Campingens superselger:
Hun skaffer deg en Hobby
Tekst: TIBE
Del: 

Det hele startet som en hobby. Nå er nesten annenhver campingvogn som selges i Norge en Hobby.

- I 33 år på rad har Hobby vært markedsledende i Norge. Det er en imponerende posisjon, sier Merete Nilssen i Lara Fritid AS som er agent for de norske autoriserte importørene av nordmenns vognfavoritt. Over tid har Hobby hatt rundt 40 prosent markedsandel i Norge. Også som bruktvogn er Hobby like populær og er det merket som holder seg desidert best i bruktpris i forhold til nypris. Derfor er Hobby blant de beste valgene du kan gjøre ved kjøp av campingvogn.

Besøk Norges største caravanmesse - 13. - 16. september 2018. 

40% markedsandel: Sjansen er stor for at du finner en Hobby når du besøker en campingplass.

Stordrift

- Prisen er selvfølgelig en viktig faktor for at folk velger Hobby. Men ikke den alene. Kjøperne må også føle at de får mye vogn for pengene og det er åpenbart at mange gjør, sier Nilssen.

Hobby er verdens største produsent av vogner og stordriftvirksomheten gjenspeiler naturlig nok prisen på vognene.  

Nyskapende

- Hobby er også fremtidsrettet, innovative og ofte først ute med nyskapninger som helt tilbake til for eksempel kassett-toalettet og innebygde myggnett- og rullegardinkassetter på åttitallet til moderne CI-BUS styring av elektronikken i dagens vogner. At forbrukerne kan velge i et stort utvalg modeller i et tiltalende design og en rekke forskjellige planløsninger og interiører innenfor den samme modellen, er nok også en årsak til at Hobby er en bestselger, sier Merete Nilssen.

På Caravanmessa på Lillestrøm 17. til 20.september vil du finne en 1800 kvm stor felles Hobby-stand med over 30 forskjellige campingvogner utstilt hvor de fleste Hobby forhandlerne i Norge vil være tilstede.

Lyst på ny bobil eller campingvogn?

Romslig: Hobby Prestige 720 innvendig. På Caravanmessen på Lillestrøm 17. - 20. September kan du se 2016-modellene fra Hobby og andre vognmerker utstilt. Foto: Produsent. 

54 modeller

I en periode hadde Hobby hele 124 forskjellige modeller hvis man inkluderer forskjellige planløsninger og materialvalg på interiøret. I dag er det samme tallet 52. Alle disse modellene finnes innenfor Hobby-modellene On Tour, De Luxe, De Luxe Edition, Excellent, Prestige, Premium og Landhaus.

Hytte

- Hobby campingvogner fås i prisklassen fra rundt 180 000 opp til 320 000 kroner. For mange vil en Hobby-vogn være et godt alternativ til en hytte ved sjøen eller fjellet eller begge deler om man flytter den mellom sesongene. Og går man for en slik løsning har man jo spart inn en null på prislappen for en fritidsbolig, sier Nilssen.

Skipsbygger

Klassikeren ble unnfanget i 1965 av skipsbyggeren Harald Striewski. Ute i sin egen garasje bygde han en campingvogn til seg og familien sin. Det hele var en hobby for skipsbyggeren. Han lånte 3000 kroner for å få vognen ferdig. Han dro med familien ut på tur og på landeveiene vakte vogna så stor oppsikt og interesse at han en kort tid senere solgte den for det dobbelte av hva den hadde kostet å lage: 6000 kroner.

Storselgeren: Merete foran en av de mest populære Hobby-modellene under Caravanmessen i Düsseldorf i starten av september. 

Fra hobby til fabrikk

Dermed var eventyret i gang. Det som begynte som en hobby resulterte i en fabrikk i Rendsburg Tyskland i 1967. I dag har fabrikken en kapasitet til en årlig produksjon på rundt 20 000 vogner. Hobby er markedsleder i de fleste Europeiske land med en andel på over 30 prosent i mange land.


Striewski er selv still going strong i en alder av snart 80 år og har fortsatt en finger med i spillet i utviklingen av nye modeller, og som en gest fra lokalsamfunnet har byen skiftet navn på gaten hvor Hobby-fabrikken ligger til Harald Striewski Strae.

Møbelfabrikk

- Hobby har klart å holde på sin markedsposisjon ved å være kreative og oppfinnsomme. Da mange produsenter i Europa slet med leveranser til vognene for noen år tilbake, kjøpte for eksempel Hobby opp en hel møbelfabrikk i 2013 for å sikre leveranser til sine vogner, forteller Merete Nilssen.

Planløsninger

Ifølge Nilssen er det ikke først og fremst prisen som er avgjørende for valg av modeller. Det hele begynner ofte med å finne riktig planløsning og det er få produsenter som kan matche Hobby på antallet planløsninger. Ikke minst de mange variantene med køyesenger har vist seg å være salgsfremmende.

- Dernest følger hvor stor plass man har til rådighet på campingen hvor vogna ofte skal stå permanent. Vi selger i dag godt av hele spekteret av vogner, men hovedtyngden ligger på modeller i størrelsen 650 og 720 lange, forteller Nilssen i Lara Fritid AS som ser frem til årets caravanmesse på Lillestrøm 17. - 20. september.


Forhandlere nær deg

Del: 
Postboks 9558, Åskollen, 3038 Drammen
Send e-post