Meny

Midnattsolen har blitt en turistattaksjon som mange ønsker å oppleve. Foto: istock. 

Leier bobil for å jakte
nordlys og midnattsol
Tekst: Freddy Kongsberg
Del: 
Turister står i kø for å oppleve nordlys og midtnattsol med en leid bobil. Alt i januar og februar er iCaravan Rental i Tromsø fullbooket for sommersesongen.

- Nord-Norge opplever generelt sett en turist-boom og nå har vi en så stor pågang at vi ikke klarer å dekke etterspørselen etter utleie av bobiler i høysesongen. Hadde vi hatt biler nok kunne vi ha leid ut det dobbelte og vel så det, forteller daglig leder Jan Børre Håheim.

Besøk Norges største caravanmesse - 13. - 16. september 2018. 

Nordlysfotografering: Jakten på det perfekte fotopunktet. Foto. Jan Helge Karlsen. 

Smart med bobil

I Nord-Norge er det store avstander og mye organisering for å være sikret transport og overnatting. Stadig flere turister, både utenlandske og norske, har fått øynene opp for bobilen som et svært smart valg. På mange måter den ultimate løsningen for å oppleve Nord-Norge.
- Med en bobil får man både bil og hotellrom på en gang. Man slipper å stresse mellom hytter og hoteller og man kan oppsøke opplevelsene og stedene når man vil og i sitt eget tempo, sier Håheim.
Både sommer og vinter er interessen stor. Om vinteren er det stor interesse for nordlystur i bobil med utgangspunkt fra Tromsø.

Midtsommernatt i Lofoten. Foto: Istock. 

Enormt marked

- Markedet er helt enormt. Dette med å se nordlyset har tatt helt av. I sesongen går det daglig tre-fire busser fra Tromsø med turister som skal ut å se etter nordlyset. Med en bobil kan man selv jakte rundt i regionene eller vente til magien setter inn mens man sitter behagelig og varmt og slipper å dra hjem til et hotellrom, forklarer Håheim.
Eller det kan være litt yngre og aktive mennesker som leier bobil vinterstid for å gå på toppturer eller boltre seg på snøbrett og ski i blant annet Lyngsalpene.
- For disse virker bobilen å være en perfekt match og også her merker vi en økende etterspørsel.

Lyst på ny bobil eller campingvogn?

Valfarter i bobil: På vei til Nordkapp-platået. Foto: Istock. 

Nordkapp

Høysesongen er medio juni til medio august. Da er 80 prosent av kundene utenlandske turister. Tromsø er et godt utgangspunkt for store bobilopplevelser som å reise gjennom Finnmark hele veien til Nordkapp og Nordkapplatået som er en av landets aller største turistmagnetene. Den 307 meter bratte klippen er ofte omtalt som Europas nordligste punkt.

Lofoten

Eller man kan hente ut en bobil i Tromsø og sette kursen mot populære Lofoten. Lofoten kan by på en rekke perler, storslått natur, kunst- og kulturliv og man får med seg Sommarøy og Senja på turen.
Å leie bobil kan også være et smart valg hvis du selv vurderer å gå til anskaffelse av en. Ved å leie før eie får du testet ut om dette er noe du vil satse på før du eventuelt gjør de store investeringene i en bobil. Slik som ekteparet Tore Horgheim (53) og Bente Helen Hargaut (49). De var nysgjerrige på bobillivet. De valgte nettopp Lofoten som reisemål på sin ti dager lange bobil-tur som du kan lese mer om her.

Vinter ingen problem: Stadig flere bobilmerker er tilpasset nordisk klima. 

Mange muligheter

- Vi har nå inngått et samarbeide med motorhome.no som igjen samarbeider tett med Arve Opsahl AS og Challenger bobiler. Norske og utenlandske turister kan booke sin bobil på nett og samarbeidet betyr at vi kan tilby mange flotte bobil-turer, sier Håheim.
Man kan leie en bobil fra Bergen til Tromsø eller omvendt. Andre turer er fra Trondheim til Tromsø eller omvendt, Tromsø til Oslo eller Oslo til Tromsø.

Glade Italienere på tur i Nord-Norge. Foto: Gianluca Fiori Nastro, Auramobil. 

Ny turist-trend

- Vi har 20 bobiler for utleie. Skulle vi ha klart å dekke etterspørselen burde vi hatt 50-60 bobiler. Det er ingen tvil om at dette markedet er stort. Selv uten at vi har drevet noen konkret markedsføringen av bobilutleie i forhold til det utenlandske markedet, blir pågangen større og større. Det er åpenbart at leie av bobil nå er en stor og økende trend blant turister, sier Håheim.
Her kan du lese mer om utleie-trenden blant utenlandske turister som vil oppleve Norge. Som nederlandske Fleur de Klerk (30) som syntes telt for primitivt og hoteller for dyrt. Derfor valgte hun bobil for å oppleve Norge.

Det eventyrlige fiskeværet Reine i Lofoten. Foto: Istock. 

Forhandlere nær deg

Del: 
Postboks 9558, Åskollen, 3038 Drammen
Send e-post