Meny

Gammel kjærlighet ruster ikke og det gjør nok heller ikke den splitter nye Challenger-bobilen til 92 år gamle John og kona Wilhelmine. FOTO: Mads Suhr Pettersen

John er 92 og
helt i hundre etter bobil
Tekst: Freddy Kongsberg
Del: 
92-år gamle John Andreas Andersen fra Alta slo til og kjøpte en splitter ny bobil til seg og kona. Nå skal de på tur så ofte de kan med den nye, stilige jubileumsmodellen 377 til Challenger.

92-åringen legger ikke skjul på at han er helt i hundre når det gjelder bobil og nyanskaffelsen, og han er svært glad i å kjøre.

Besøk Norges største caravanmesse - 13. - 16. september 2018. 

I 70 år har John Andersen vært på veiene og kjørt uten uhell. 92-åringen stortrives bak rattet, og aller best time etter time på veien med bobilen. FOTO: Mads Suhr Pettersen

Dyktig sjåfør

- Han er en utrolig dyktig sjåfør og stortrives bak rattet, forteller kona Wilhelmine Andersen (72).

Den usedvanlig spreke 92-åringen smiler samtykkende til at han trives bak rattet. Det har han alltid gjort, men spesielt bra bak rattet på en bobil. Han kan kjøre mange timer i strekk uten å bli lei.

70 år på veiene

92-åringen forteller at han har vært på veiene i 70 år. Han tok lappen i 1946 og har vært yrkessjåfør det meste av livet.

- Bank i bordet - eller rattet - men jeg har kjørt skadefritt og uten uhell i hele mitt liv. Jeg føler meg trygg på veiene. Så langt har det også vært helt problemfritt å fornye førerkortet, forteller den vitale 92-åringen.

Lyst på ny bobil eller campingvogn?

Bobilen kjøpte John og kona usett. Ekteparet fra Alta er strålende fornøyd med den splitter nye jubileumsmodellen. FOTO: Mads Suhr Pettersen.

Solgte hytta

Ekteparet fra Alta hadde i mange år en hytte som fast reisemål. Den ble solgt for åtte år siden.

- Det ble stasjonært og mye vedlikehold. Det var etter at vi solgte hytta at vi ville prøve dette med bobil. Vi liker godt å være på farten både jeg og kona, forteller John.

Det sprudlende paret som har levd et langt liv sammen, ble begge ganske omgående hekta på bobil. Begge synes det er en flott og avslappende måte å reise på.

Hytta på tur

- Nå har vi hytta med oss på tur og vi slipper et stort og tungt vedlikehold. Skal vi ut på tur med bobilen krever det ingen store forberedelser eller planlegging, forteller 92-åringen som snart fyller 93.

Den nye bobilen er den tredje i rekken for John og Wilhelmine som har mange barn, barnebarn og oldebarn.

- Men stort sett er jeg og fruen som reiser på tur med bobilen. Vi har allerede fått testet den nye bilen og den fungerer utrolig godt. Den er innredet smart og velfungerende og har gode, lave senger som er svært praktiske for oss, sier han den nye doningen. 

Kjøpte usett

Han kjøpte bobilen over telefon og usett av selger Rene Håheim hos iCaravan Tromsø. En kompis og tremenning av 92-åringen, Ragnvald Andersen (73) slo til og kjøpte seg en tilsvarende bil.

- Det ble gjort en del filmopptak av bilen da den var på visning her i Alta. Jeg likte hva jeg så på filmopptakene og slo til. Etter at vi hentet bilen i Tromsø har vi bare blitt mer og mer fornøyd, forteller John Andersen.

- Man har jo opplevd litt av hvert når man nærmer seg 100 år, sier John og er blant annet hedret for sin innsats under krigen. FOTO: Mads Suhr Pettersen.

Lekker og praktisk

Challengers jubileumsmodell 377 er bygd på et Fiat Chassis. Den har to enkeltsenger og et lekkert bad helt bakerst i bilen som gir en spennende planløsning og et smakfullt interiør som kan fås i to valgfrie farger. Den er svært godt utstyrt og har gulvarme som standard.

Innenriks

- Det er først og fremst i Nord-Norge vi farter rundt og med en del avstikkere til Sverige. Vi har også vært på noen lengre turer, men så langt har vi holdt oss innenriks. Så får vi se hva tiden bringer, smiler John Andersen.


PS: Fire av 10 bobilister er pensjonister ifølge en stor spørreundersøkelse som er gjort på oppdrag av Norges Caravanbransjeforbund. Gjennomsnittsalderen for en bobileier er 61 år og de fleste (75 prosent) er godt voksne par.

Forhandlere nær deg

Del: 
Postboks 9558, Åskollen, 3038 Drammen
Send e-post