Meny
Husk bestillingsfristen:
Snart går toget for ny bobil!
Tekst: Ingrid Kvande
Del: 

Flere og flere vil ha individuelt tilpasset bobil, og da er bestillingsfristen 4-6 måneder. Så dersom du vil ut på veiene med en ny, skreddersydd bobil til våren, er Caravanmessen et viktig sted for å ta en avgjørelse.


Under Caravanmessen på Lillestrøm den 15.-18. september, presenteres det nyeste nye innen bobil, campingvogn og tilhørende utstyr, og det blir også gjort mange handler. I løpet av de fire dagene messen varte i fjor, var 17.000 publikummere innom dørene, og nesten 80 % av utstillerne solgte eller fikk ordrer på varer og tjenester.

Viktig kjøpstidspunkt

Caravanmessen kommer på et gunstig tidspunkt når det gjelder levering til våren. I dag er det inntil en halvt års levering på ny bobil. Skal man ha den optimale 2017-modellen, er det derfor lurt å bruke messen godt.

Caravanimportør Timo Nylenna forteller at produsentene ikke klarer å levere nok, så det lønner seg å være tidlig ute med bestillingen.

Bestill nå om du vil spekke selv

- Forhandlere kommer til å ha forhåndsbestilte biler på lager også neste år, men mange gikk tom ganske tidlig i fjor. Bobil blir mer og mer populært, og fabrikkene går for fullt, sier Nylenna. Han legger til at slik situasjonen er i dag, må man bestille nå dersom man vil ha en bestemt bil med personlig valgt utstyr.

- Hvis du vil spekke selv, lønner det seg å være tidlig ute, sier Nylenna. 

Lyst på ny bobil eller campingvogn?

4-6 måneder bestillingsfrist

Tor Grüner hos Kroken Caravan har vært i bransjen i 31 år, og han bekrefter at det er mye lengre bestillingsfrister nå enn tidligere.

- Under Caravanmessen er det 2017-modellene som skal presenteres. Dersom man vil ha en bil i mars, må den gjerne bestilles i forkant av messen. Vi har 3-400 biler i bestilling allerede, og flere serier som skal leveres fra mars og utover.  Det som bestilles under messen, har forventet levering fra påsketider og utover, sier Grüner.

Mer kompliserte produkt

Han forteller at kompliserte produkter med mange variabler gir lengre og lengre intervaller på produksjonen.

- Det er mange flere varianter på chassis og motor enn tidligere. Det gjør at fabrikkene må tilrettelegge produksjonskapasitet på en annen måte enn før. Men jo tidligere man bestiller, jo større sjanse er det for å få den levert i rett tid, sier den erfarne importøren.

Folk har bedre økonomi enn før, det gjelder blant annet unge pensjonister. Dette er en av årsakene til at det er mer skreddersøm når det gjelder bobil nå enn tidligere. Dersom du vil ha en ny bobil med individuelle tilpasninger våren 2017, lønner det seg å bestille tidlig.

Stor endring

Grüner forteller at dagens situasjon er annerledes enn da han begynte i bransjen.

- Det var helt andre spilleregler på 80-tallet, og forsåvidt også så sent som på 90-tallet. Da kjøpte vi 30 av den og 40 av den, og de solgte vi. Det har vært en formidabel utvikling i Norge, der folk flest har god personlig økonomi og også mer fritid enn før. Vi har også en gruppe unge pensjonister med god sunn stabil økonomi, sier importøren, som mener dette betyr mye for hva som selges.

Mye skreddersøm

- I dag er det ikke uvanlig med ekstrautstyr på 150.000,-. Det var utenkelig tidligere. Folk er mer individualistiske og forventer mer. Derfor vil flere og flere ha skreddersydd bil, og da må man bestille tidlig, sier Grüner.

Frister

For å endre alt som ikke har med chassis og motor å gjøre, som puter, farger etc, er det siste frist 10 uker i forveien. Dersom man vil gjøre endringer på chassis og motor, må det gjøres ved bestilling, dvs 4-6 måneder før levering. 

Del: 
Postboks 9558, Åskollen, 3038 Drammen
Send e-post