Meny

Siv-Elise Friestad er Webers egen grillekspert og har deltatt i både VM og EM innen grilling. Foto: Weber. 

Weber på Caravanmessen:
Grillekspertens beste tips
Tekst: Maja Håbet
Del: 
Det er ingen hemmelighet at nordmenn elsker å grille, og under Caravanmessen på Lillestrøm kan du lære å bli campingplassens soleklare grillmester. 

God mat og god stemning

Caravanmessen er Norges største utstilling av bobiler, campingvogner og alt av tilbehør. Under årets messe vil det være en egen utendørs stand hvor grill og grillmat vil være i fokus. Her får du mulighet til å både se nye produkter, utforske spennende smaksprøver og lære om grilling på campingtur. 


Webers egen grillekspert Siv-Elise Friestad vil være til stede på årets messe og forteller at konseptet har hatt stor suksess. - Bobil- og caravaneiere er veldig glade i å grille og svært mange har med seg en egen grill som de bruker som sitt utekjøkken. De grillene vi fokuserer mest på er relativt små griller, men også griller som kan brukes til veldig mye.

Under Caravanmessen på Lillestrøm kan du utforske et stort utvalg griller som passer ypperlig til campinglivet. 

Bruk grillen til alle måltider

- Når det kommer til grilling, er det faktisk bare fantasien som setter grenser. Siv-Elise Friestad røper hvordan du blir kongen av campinggrillen og hun mener at man gjerne kan bruke grillen til alle måltider. 


Frokost 
- Det mange ikke tenker på er at man rett og slett kan lage hele frokosten på grillen. Du kan faktisk lage en ordentlig English-breakfast med både egg, bacon og ristet brød. Friestad påpeker at det å tilberede bacon på grillen er et godt tips, uansett måltid, fordi da slipper man baconlukt inne i bobilen eller campingvognen. - Pensle brødskivene dine med litt olje og legg dem på grillen, da får du nydelig ristet brød til frokost. 

Lunsj 
Med et eget vaffel- og sandwichjern til grillen kan du lage saftige og smakfulle smørbrød til lunsj. Skjær brødet i skiver på omtrent én cm og pensle de gjerne med olje for å få en sprø skorpe. Fyll smørbrødet med det du måtte ønske og klargjør grillen for direkte, middels høy varme. Deretter setter du vaffel- og sandwichjernet på rist og lar det forvarme i cirka fem minutter. Legg sandwichen i jernet og la den grille i cirka fem til åtte minutter. Snu jernet og la den grille ytterligere til det er dannet en sprø overflate. 

Grillspyd er både enkelt og smakfullt.

Lyst på ny bobil eller campingvogn?


Middag 
Grillekspert Friestad forteller at hun er en stor tilhenger av grillspyd, retten er både enkel og rask å lage når man er ute. - Mitt tips er å lage adskilte grillspyd, ett for kjøtt og ett for grønnsaker. Da kan en gjerne lage spydene helt tette. Dette gjør at både grønnsakene og kjøttet blir saftig i midten, ellers kan grillspyd fort bli tørre og gjennomstekte. Pensle med olje, og ha på salt og pepper. Server gjerne med potetsalat og du har et enkelt og smakfullt grillmåltid på tur, til både store og små. 

Kveldsmat 
Pizza på grillen har lenge vært en stor hit, men det mange ikke tenker på er at man også kan bruke pizzasteinen til mye annet. - Du kan nemlig også bake på grillen. Pizzasteinen kan du enkelt bruke til å bake både brød og boller til en deilig kveldsmat. Hos oss i Weber kaller vi den faktisk for en bakestein, ikke en pizzastein, forteller Friestad. Mulighetene er mange.

Lenger ned finner du oppskrift på en saftig mozzarella-sandwich.

Siv Elise tipser: Imponer dama di med denne

Saftig sandwich med mozzarella 


INGREDIENSER 
2 skiver brød (bruk gjerne 1-2 daggammelt brød) 
1 stk. mozzarella 
2 ss pesto 
1 stor tomat 
Annet fyll etter ønske. Spekeskinke, kylling eller indrefilet passer utmerket. 

PÅ KJØKKENET 
Skjær ut brødet i én centimeter tykke skiver. Ha pesto på topp og bunn. Skjær tynne skiver av mozzarella og tomat, og ha det på brødet sammen med ønsket fyll. Pensle gjerne brødet med litt olje for å få en sprø skorpe. 

VED GRILLEN 
Klargjør grillen for direkte, middels høy varme. Sett vaffel- og sandwichjernet på rist og la det forvarme i fem til åtte minutter. Ha i sandwichen og lukk jernet. Grilles i cirka fem til ti minutter. Snu jernet 180 grader og la smørbrødet grille like lenge på den andre siden. Kontroller at overflaten har fått en sprø skorpe. 
Vel bekomme!

Del: 
Postboks 9558, Åskollen, 3038 Drammen
Send e-post