Meny
Vil erobre
bobilmarkedet
Tekst: Ingrid Kvande Foto: Oddgeir Visnes
Del: 
For 26 år siden var de Europas største produsent av campingbiler. Nå satser den fordums storheten i det norske markedet med vanlige bobiler. 

- Med Carthago er vi allerede store i premiumklassen, og nå satser vi i mellomklassen med Malibu.

Det sier Christer Thyberg, som er salgsrepresentant for Malibu i Skandinavia. Malibu, som produseres av Carthago, har vært i markedet helt siden 1979, og er mest kjent for sine campingbiler/vans. I 1990 var Malibu den største produsenten av campingbiler i Europa, og i år regner de med å selge 1000 biler av den typen. Den store satsingen ligger imidlertid ett hakk opp, når Malibu nå entrer markedet med hel- og delintegrerte bobiler.

Besøk Norges største caravanmesse - 13. - 16. september 2018. 

Mål om 8000 bobiler

Carthago har som mål å produsere 8000 bobiler om 4-5 år. For femten år siden lå produksjonen på 300 bobiler i året, nå er det tallet tidoblet. Malibu er nøkkelen for ytterligere vekst.
- Vi har et konkurransedyktig produkt, vi er ikke billigst - vi er litt i det øvrige sjiktet, men vi tilbyr veldig bra kvalitet for pengene, sier Maliburepresentant Thyberg om hvordan de skal erobre markedet.

Malibu kommer med bobiler til Caravanmessen på Lillestrøm. Her fra messen i Düsseldorf tidligere i høst. Achim Sach, leder for Malibu GmbH, sammen med Christer Thyberg, som er Maliburepresentant i Skandinavia.

Lavere pris

Thyberg forteller at han tar med hele sortimentet til Caravanmessen på Lillestrøm - både vans, helintegrerte og halvintegrerte bobiler. Han mener Malibu har mange funksjoner og fordeler som kundene synes er interessante.
- De som handler hos oss, er ute etter Carthago-kvalitet. Innredningen i en Malibu er robust som i en Carthago. Slektskapet er også tydelig når det gjelder konstruksjonsløsninger, og Malibu kommer i et nytt, friskt design. Men prisnivået er tilpasset mellomklassen, så her er det mye for pengene. For eksempel gir den lave vekten lavere engangskostnader i Norge - i tillegg til høy lastekapasitet, mener Thyberg. 

Lyst på ny bobil eller campingvogn?

Godt mottatt i Düsseldorf

I august var Malibu utstilt på Caravanmessen i Düsseldorf, og Thyberg opplevde stor interesse for det han viste fram. 

- Vi har bedre ordreinngang for Malibu i år enn i fjor, og nå ser vi fram til Caravanmessen på Lillestrøm som arrangeres 15. - 18. september, sier Thyberg.

Forhandlere nær deg

Del: 
Postboks 9558, Åskollen, 3038 Drammen
Send e-post