Meny
Vil erobre
bobilmarkedet
Tekst: Ingrid Kvande Foto: Oddgeir Visnes
Del: 
For 26 år siden var de Europas største produsent av campingbiler. Nå satser den fordums storheten i det norske markedet med vanlige bobiler. 

- Med Carthago er vi allerede store i premiumklassen, og nå satser vi i mellomklassen med Malibu.

Det sier Christer Thyberg, som er salgsrepresentant for Malibu i Skandinavia. Malibu, som produseres av Carthago, har vært i markedet helt siden 1979, og er mest kjent for sine campingbiler/vans. I 1990 var Malibu den største produsenten av campingbiler i Europa, og i år regner de med å selge 1000 biler av den typen. Den store satsingen ligger imidlertid ett hakk opp, når Malibu nå entrer markedet med hel- og delintegrerte bobiler.

Besøk Norges største caravanmesse - se åpningstider og bestill billetter

Mål om 8000 bobiler

Carthago har som mål å produsere 8000 bobiler om 4-5 år. For femten år siden lå produksjonen på 300 bobiler i året, nå er det tallet tidoblet. Malibu er nøkkelen for ytterligere vekst.
- Vi har et konkurransedyktig produkt, vi er ikke billigst - vi er litt i det øvrige sjiktet, men vi tilbyr veldig bra kvalitet for pengene, sier Maliburepresentant Thyberg om hvordan de skal erobre markedet.

Besøk Norges største Caravanmesse 14. - 17. september - se kart over utstillere

Malibu kommer med bobiler til Caravanmessen på Lillestrøm. Her fra messen i Düsseldorf tidligere i høst. Achim Sach, leder for Malibu GmbH, sammen med Christer Thyberg, som er Maliburepresentant i Skandinavia.

Lavere pris

Thyberg forteller at han tar med hele sortimentet til Caravanmessen på Lillestrøm - både vans, helintegrerte og halvintegrerte bobiler. Han mener Malibu har mange funksjoner og fordeler som kundene synes er interessante.
- De som handler hos oss, er ute etter Carthago-kvalitet. Innredningen i en Malibu er robust som i en Carthago. Slektskapet er også tydelig når det gjelder konstruksjonsløsninger, og Malibu kommer i et nytt, friskt design. Men prisnivået er tilpasset mellomklassen, så her er det mye for pengene. For eksempel gir den lave vekten lavere engangskostnader i Norge - i tillegg til høy lastekapasitet, mener Thyberg. 

Lyst på ny bobil eller campingvogn?

Godt mottatt i Düsseldorf

I august var Malibu utstilt på Caravanmessen i Düsseldorf, og Thyberg opplevde stor interesse for det han viste fram. 

- Vi har bedre ordreinngang for Malibu i år enn i fjor, og nå ser vi fram til Caravanmessen på Lillestrøm som arrangeres 15. - 18. september, sier Thyberg.

Forhandlere nær deg

Del: 
Postboks 9558, Åskollen, 3038 Drammen
Send e-post