Meny
Ny patent - til Norge i september:
Revolusjonerende lett vogn
Tekst: Ingrid Kvande
Del: 
- Dette er en helt ny produksjonsmetode, som vil være byggemetoden for både bil og vogn i fremtiden, tror agent for Knaus Norge, Finn Langtved.

Knaus kommer nå med en ny vogn lagd av kompositt, noe som betyr lettere, sterkere vogn med høyere komfort. Vognen blir vist fram under Caravanmessen på Lillestrøm 15.- 18. september.

SE VIDEO

Besøk Norges største caravanmesse - 13. - 16. september 2018. 

30% lettere

- Man slåss hele tiden med vekt, og her har vi en vogn som er ca. 30 % lettere enn vanlige vogner, og som har en ekstrem styrke. Vogna har finish som en glassfiberbåt og veier 650 kg tom. Den lave vekten betyr også at el-biler i større grad kan ha campingvogn. Med lettere vogner øker kjøredistansen betydelig, sier Knaus-agent Langtved. 

Hubertus Schulte-Nölke viser frem "lysterningen", en av de teknologiske nyvinningene i Knaus Travelino.

Fjernstyrt belysning

Knaus Travelino er ikke bare nyskapende i form av vekt og materiale, men også innvendig er vogna spekket med teknologiske nyvinninger. Blant innovasjonene er en "lysterning", som enkelt og trådløst styrer all belysning i campingvogna. Hubertus Schulte-Nölke, som har jobbet med teknologi- og konseptutvikling i Travelino-teamet, forteller at man ved kun å vri på terningen kan dimme lyset, eller skru det helt av eller på.

Lyst på ny bobil eller campingvogn?

Knaus presenterte sin nye vogn Travelino under Caravanmessen i Düsseldorf. Vognen, som er av kompositt, er ca 30% lettere enn vanlige vogner.

På norske veier til sommeren

Prototypen var ferdig til visning i juli, og den nye vognen «Travelino» blir å se på Caravanmessen på Lillestrøm 15. - 18. september. Er man rask, kan man kanskje sikre seg nykommeren.

- Jeg antar at det vil bli levert ti vogner til Norge til neste år. Så blir det full fres fra 2018, sier Langtved.


Forhandlere nær deg

Del: 
Postboks 9558, Åskollen, 3038 Drammen
Send e-post