Meny

Morelo Empire Line er en av nyhetene du kan se på Norges største Caravanmesse, Lillestrøm 15. - 18. september.
Foto: Produsent. 

Caravanmessen:
Her er de største 2017-nyhetene
Tekst: Maja Håbet
Del: 

Stadig flere oppdager campinglivets gleder, og den store arenaen for produktnyheter er den årlige Caravanmessen i Lillestrøm. Messen arrangeres i år for 21 gang og er den største samlingen for campingentusiaster i Norge. 

2017 byr på en rekke spennende nyheter innen bobil, caravan og campingutstyr. Vi har samlet en liste over noen av de største vogn- og bobilnyhetene du kan se under Norges største Caravanmesse på Lillestrøm fra 15.-18. september. 

Besøk Norges største caravanmesse - 13. - 16. september 2018. 

Adria

Tidligere har Adria hatt et stort fokus på funksjonalitet og pris, nå endrer de fokus med sin nye Sonic-serie. Serien lanseres med 12 ulike utgaver, med ulikt utstyrsnivå. Den nye 2017 serien setter en ny standard for den slovenske produsenter når det kommer til design og luksusfølelse. Adria tilbyr 7 års lekkasjegaranti for sine bobiler.

Adria endrer fokus og prioriterer design og luksusfølelse i sin nye Sonic-serie. Foto: Produsent. 

Bürstner

Den tyske bobilgiganten har hatt en kraftig vekst de siste årene. For 2017 sesongen lanserer de en ny modellserie, Lyseo. I første omgang lanseres en halvintegrert bil, men Bürstner jobber også med en helintegrert modell. Lyseo er den perfekte bobil for par som ofte reiser alene. Modellen har sittegruppe både foran og bak, samt en senkeseng over den bakre sittegruppen.

Lyst på ny bobil eller campingvogn?

Lyseo er det nyeste medlemmet i Bürstner-familien. Foto: Produsent.  

Challenger

Challenger har tidligere vært ekspert på halvintegrerte biler under sju meter, dette fokuset fortsetter de med i 2017. Deres største nyhet er modellen Challenger 270 som byr på to separate enkeltsenger, i en bil på knappe 7 meter. Det spesielle med disse sengene er at de opereres elektrisk hver for seg, slik at en kan legge seg til å sove før den andre. Challenger 270 retter seg mot bobilistenes største målgruppe, nemlig par på over 60 år.

Dethleffs

I 2017 gjennomfører Dethleffs en fornying av hele tre ulike modeller: Trend, Globebus og Magic serien. Trend-serien får to nye interiørløsninger. Globebus modellen blir 5cm bredere og 8cm høyere. Og om du synes en standard Globebus blir litt kjedelig kan du nå unne deg en GT pakke med unike designelementer. 2017 modellen av Scandinavian Magic er også totalt redesignet.

Hobby

Campingvognprodusenten Hobby selger suverent flest vogner på det norske markedet. I 2017 satser de på større baderom med ny interiørløsning i sine campingvogner. En annen viktig nyhet er at alle modeller får det automatiske bremsejusteringssystemet ANS. Systemet justerer bremseklossene automatisk etter hvert som de blir slitt. 

Hymer

Norges mest solgte bobilmerke i 2015, Hymer, byr på høydepunkter både innen caravan og bobil for 2017. Deres nye bobil Hymer B-klasse Dynamicline er en lett og sporty bobil på godt under 3,5 tonn. Den nye vektgrensen på 3,5 tonn har blitt svært viktig for bobilistene. Mest mulig komfort og ekstra lav vekt var derfor hovedfokuset når Hymer skulle utvikle sin nyeste modell. Resultatet er en ny generasjons bobil. 444 Dynamicline-modellen har en kjøreklar vekt på 2,870 kg. 


Hymer Eriba er endelig tilbake i Norge etter 7år, med en stilig retrovogn. Hymer Eriba Touring er den perfekte campingvogn for eventyrlystne par. Med sitt unike design er den noe for seg selv. Det utvendige designet er basert på flykonstruksjon og pop-up taket gjør dette til en særegen og sjarmerende campingvogn.

Klassikeren Hymer Eriba Touring passer ypperlig for de eventyrlystne camperne. Foto: Produsent. 

Kabe

I 2017 lanserer den svenske bobil- og campingvognprodusenten KABE den nye 630FK-vognmodellen i seriene Royal og Imperial. Det største høydepunktet for disse modellen er et nytt stort kjøkken i vognens frontdel. I tillegg lanserer Kabe mye nytt tilleggsutstyr for sine vogner i 2017.

Kabe satser på større kjøkken i seriene Royal og Imperial i 2017. Foto: Produsent. 

Knaus

Knaus kommer i 2017 med en aldri så liten revolusjon - en ny vogn laget av kompositt - noe som betyr lettere, sterkere vogn med høyere komfort. Knaus Travelino er ikke bare nyskapende i form av vekt og materiale, men også innvendig er vogna spekket med teknologiske nyvinninger. Blant innovasjonene er en "lysterning", som enkelt og trådløst styrer all belysning inne i campingvognen.

Knaus Travelino´s lave vekt gjør at el-biler i større grad kan ha campingvogn. Foto: Produsent. 

Malibu

Carhagos lillebror Malibu kommer nå til Norge. Malibu er en sporty bobil med svarte designelementer og moderne interiør. Dette er en utmerket bobil for den litt mer ungdommelige målgruppen. Det lanseres tre nye modeller for 2017 som har tverrstilt seng, enkeltsenger og frittstående dobbeltseng. De tre modellene kommer både som integrerte og halvintegrerte biler.

Morelo

Ønsk den nye Morelo Emipre Liner velkommen. Den nye Empire Liner modellen minner mer om en buss enn en bobil, men den er uten tvil noe for seg selv. Menneskene bak Morelo har et stort ønske om å skape sine egne løsninger og unike produkter. Foreløbig er det kun produsert én prototype av den den nye Morelo Empire Liner, og denne presenteres for det norske publikum under Caravanmessen. Luksusbobilen har en prislapp på rundt fem millioner kroner.

Niesmann

En av årets store nyheter på bobilfronten er den kompakte designperlen SMOVE fra luksusmerket Niesmann+Bischoff. I følge fabrikken har responsen vært formidabel i hele Europa, og de har allerede fått lang flere bestillinger enn de hadde planlagt å produsere for 2017. Niesmann Smove er egentlig spesialdesignet for to voksne, men etter særnorske krav er det det lagt til rette for at man også kan være fire. Smove er en luksuriøs og påkostet bil.

SE VIDEO AV NYE NIESMANN SMOVE

(Artikkelen fortsetter under bildene/annonsene)
    ?>

Rapido

Franske Rapido satser på å ta ytterligere markedsandeler i 2017. Bobilprodusenten lanserer nå to ulike jubileumsmodeller. Rapido 696FF er en halvintegrert modell med to langsgående sofaer hvor man kan sitte ansikt mot ansikt. Kombinasjonen av lyse puter og vegger, sammen med mørkt tre, gir et fint maritimt inntrykk i bilen. Den populære Rapido 806DF lanseres nå med et større og mer romslig bad bakerst i bilen.

Se alle 2017-nyhetene på Norges største Caravanmesse, Lillestrøm fra torsdag 15. til søndag 18. september.

Forhandlere nær deg

Del: 
Postboks 9558, Åskollen, 3038 Drammen
Send e-post