Meny

Akkurat som hjemme: De fleste ønsker å se TV når de er på campingtur. Foto: Espen Istad.  

Slik ser du TV
på campingtur
Tekst: Ingrid Kvande
Del: 
Når man bor på hjul vil man ha like god tv-løsning som hjemme, og med dagens satelittsystemer for bobil og caravan, er det fullt mulig. Det gjelder bare å velge den beste løsningen i forhold til behovet - og å unngå fallgruvene.

- Vi har forhandlet satelittløsninger i 20 år, og den teknologiske utviklingen har vært enorm siden starten, sier Nils Magne Dahle i Max Fritid.

Han forteller at man kan velge mellom parabol og digitalt bakkenett, og at parabol er det sikreste for å kunne ta inn signaler over hele landet. Har man parabol, er man ikke avhengig av å parkere nær en basestasjon, som ved digitalt bakkenett. Dahle har følgende tips for å få en best mulig tv-løsning på veien med parabol:


Besøk Norges største caravanmesse - 13. - 16. september 2018. 

Helautomatisk er best

1: Programmering: Pass på å kjøpe en parabol som er programmert for norske forhold, dvs for å ta inn norske satelitter.

2: Størrelse på tallerken: jo større tallerken, jo mer får man inn. Skal man ferdes langt nord bør man ha den største tallerkenen, mens fra Midt-Norge og sørover holder det med den lille.

3: Manuell eller helautomatisk: Manuell passer kun for den som ligger fast på en campingplass. Skal man bevege seg litt rundt, er det helautomatisk som gjelder.

Alt du trenger: Nyt livet på campingtur med avslapning, lek, moro og TV. 

En eller to fjernkontroller

Dahle sier det i hovedsak er to ulike løsninger innenfor parabol, og enkelt sagt skiller man mellom om man skal ha en eller to fjernkontroller:

 1: Premium: Parabol med innebygd mottaker/receiver. Man setter inn abonnentskortet og styrer både parabolanlegg og TV-apparat med en fjernkontroll. Her er det færre ledninger og alt i ett system.

 2: Vision: Enklere variant for de som allerede har mottaker eller tv med mottaker og som bare trenger parabol. Med denne løsningen blir det to fjernkontroller.

Lyst på ny bobil eller campingvogn?

Digitalt bakkenett

Et tredje alternativ, og alternativ til parabol, er digitalt bakkenett og abonnement som f. eks Riks-tv kombinert med vanlig tv-antenne. Det digitale bakkenettet sender digitale signaler fra basestasjoner, og hvor gode signalene blir avhenger av hvor man camper.

- Det digitale bakkenettet er bygd for å sende signaler der folk bor, så dersom man camper i sentrale strøk, går det bra å få inn signalene. Det er mindre sannsynlig at resultatet er like godt oppe på fjellet. Med parabol har man signal bare man ser himmelen, så for mange vil det være et tryggere valg, sier Nils Magne Dahle.

Forhandlere nær deg

Del: 
Postboks 9558, Åskollen, 3038 Drammen
Send e-post