Meny
Ny salgsrekord:
Bobil er trendy som aldri før
Tekst: Maja Håbet. Foto: Dethleffs.
Del: 
Campinglivet handler i dag om opplevelser, fleksibilitet og komfort, i eksklusive "hytter" på hjul. Aldri før er det solgt like mange bobiler i Norge, og ferieformen blir stadig mer populær blant landets befolkning. 

Det norske folk har virkelig fått øynene opp campinglivets gleder. Aldri før har salget av bobiler og campingvogner vært like høyt, og det i en bransje hvor pilene har pekt oppover i lang tid. Helt siden starten av 2000-tallet har salget av de motoriserte hyttene vært i kraftig vekst, og i fjor økte salget med over 10%. 


Totalt ble det registrert 2.046 nye bobiler første halvår i 2017, noe som tilsvarer en salgsøkning på 18% sammenlignet med samme periode i 2016. Salget av nye campingvogner har også hatt en solid økning. 

Besøk Norges største caravanmesse - 13. - 16. september 2018. 

I 2016 ble det for første gang i historien solgt mer enn 3.000 nye bobiler i Norge i løpet av en sesong. 

Rekordmåned

I mai måned var oppgangen aller sterkest, med nær dobling av salget sammenliknet med fjoråret. - Mai ble en rekordmåned, med hele 632 nye bobiler på norske veier. Det har aldri før vært registrert så mange nye bobiler i løpet av en måned, forteller Geir Holm, generalsekretær i Norges Caravanbransjeforbund. 


Salget av campingvogner har også hatt en fin oppgang på litt over 11% første halvår, med 1.808 nye campingvogner registrert i Norge.

Dagens bobiler og campingvogner byr på høy standard og appellerer til en bred målgruppe. 

Endrede holdninger

- Det virker som det har skjedd noe med nordmenns oppfatninger og holdninger til bobilen. Det at bobil nå er populært som aldri før handler også mye om frihet. At man kan reise dit man vil, akkurat når man vil, sier Holm.

Moderne bobiler og campingvogner er fullverdige hytter på hjul. De nye modellene byr på gode og praktiske løsninger, med eksklusivt design og mye komfort. - Godt voksne mennesker som har tid til overs, og som ønsker å reise og oppleve ting sammen, velger oftere bobilen - som både er en rimeligere og mer fleksibel løsning enn en hytte.

Lyst på ny bobil eller campingvogn?

Bare i mai måned ble det solgt hele 632 nye bobiler i Norge. Det er nesten dobbelt så mange som i samme måned i fjor.

Appellerer til en aktiv livsstil

- Caravan er det frie liv, og det er flere grunner til at ferieformen stadig øker i popularitet. Kvalitet og komfort har økt betraktelig de siste årene og de tekniske funksjonene er mange. Dessuten kombinerer stadig flere en aktiv livsstil, med fjellturer, naturopplevelser, sport og andre aktiviteter, med bobil eller campingvogn, forteller Konrad Sel, daglig leder av Caravanmessen. 


Stadig nye grupper søker til ferieformen, som har tatt steget opp i luksusklassen, med mange ulike tilbud å velge mellom. - Vi ser at stadig flere barnefamilier velger campingvogn som en sosial og fleksibel ferieform, påpeker Sel.

Samler hele bransjen

Den store arenaen for produktnyheter innen caravanbransjen, er den årlige Caravanmessen på Lillestrøm. Fra 14. - 16. september arrangeres den største samlingen for norske campingentusiaster, og i år blir den større enn noen sinne. 


Caravanmessen arrangeres i år for 22 år på rad. Her samles hele bransjen, og viser frem bobiler og vogner i prisklasser fra 100.000 til 5 - 6 millioner. - De fleste utstillerne sitter nå med kortene tett til brystet, for å ikke røpe de store nyhetene for tidlig. Men, det vi kan fortelle er at vi i kommer til å se enda flere spesialproduserte vogner for det norske markedet, spesielt i henhold til klima. Det kommer også to nye utstillere med store og flotte Villavogner, og ikke minst lansering av en ny, stor forhandlerkjede. 

- Utstyrsleverandør Max Fritid og grillprodusent Weber skal ha store uteområder med fokus på matlaging, grill og grillutstyr. Her skal Weber ha deres største campinggrillkurs gjennom tidene. I år blir det også enda flere stands med salg av caravanrelaterte tjenester og utstyr, forteller Sel entusiastisk.

Forhandlere nær deg

Del: 
Postboks 9558, Åskollen, 3038 Drammen
Send e-post