Meny

Weinsberg er et relativt nytt merke i Norge. I år kommer de med nyheten CaraSuite, en perfekt innstegsmodell for deg som er på jakt etter din første bobil. Foto: Produsent. 

Vi gir deg oversikten:
Se årets største nyheter
Tekst: Maja Håbet.
Del: 
Norges største caravanmesse går av stabelen i morgen, og årets messe er fylt til randen av sesongens nyheter. Med et areal på 36.000 kvadratmeter kan du boltre deg i det beste og nyeste bransjen har å tilby. Her er en liten oversikt over noen av årets viktigste nyheter!

2018 byr på en rekke spennende nyvinninger innen bobil, campingvogn og relatert utstyr. Vi har samlet en liste over noen av de største vogn- og bobilnyhetene som du kan se under Caravanmessen på Lillestrøm, fra torsdag til søndag denne uken.

Besøk Norges største caravanmesse - 13. - 16. september 2018. 

Itineo er en av flere produsenter som satser på barnevennlige løsninger i sine nye modeller. Foto: Produsent. 

Bobiler med barnerom

Bobil er populært som aldri før, og nå er en ny generasjon på vei inn i markedet. Godt voksne par er fortsatt de mest fremtredende bobileierne, men andelen småbarnsfamilier øker og stadig flere produsenter satser på barnevennlige løsninger. 


Rapidos datterselskap Itineo lanserer i år en praktisk bobil, med eget barnerom. I nye SLB700 har barna sin helt egne boltreplass bakerst i bilen. Konseptet har fått navnet Kiddy-Neo, og inkluderer også en integrert tavle på døren til barnerommet, en pakke med ulike spill til barna og et spesialdesignet gulvteppe. En annen aktør som satser på barnevennlige løsninger er Challenger. De introduserer i år en overaskende løsning med køyesenkeseng. Den halvintegrerte modellen Challenger 396 har et atskilt barnerom bakerst, med køyesenger som kan heves og senkes ned fra taket.

Hero Camper er en liten, lett og arealeffektiv campingvogn, med god fremkommelighet. Foto: Produsent.

Friluftfolkets venn

Den revolusjonerende Hero Camper er det perfekte stedet å starte ditt neste eventyr. Hero Camper er en liten campingvogn med soverom og utvendig kjøkken. Kombinasjonen lett vekt og store hjul gjør vogna lett framkommelig, perfekt for friluftsfolket! 


En Hero Camper er 4,8 meter lang og 2,3 meter høy. Nettovekt på vogna er 800 kg, og den kan ta hele 400 kg last - på taket og i oppbevaringsboks. Vognen er fullpakket med praktiske fasiliteter og har et robust design. Nye Hero Camper er den perfekte campingvogn for friluftsfolket, og passer utmerket for en helg med sport, fiske eller jakt - eller bare for å nyte solnedgangen på et utendørs eventyr.

Lyst på ny bobil eller campingvogn?

Himmelblaa Feriehus lar deg tegne din helt egen husvogn. En perfekt "hytte" på hjul. Foto: Produsent.

Villavogner

En annen spennende nyhet på årets messe er Villavogner. En mobil "hytte" på fire hjul er et praktisk og rimelig alternativ til en vanlig hytte. Villavogner fra Himmelblaa Feriehus og Husvogn AS har alle fasiliteter. Og best av alt? De ser ut som vaskeekte hytter.


Villavognene leveres som en komplett hytte eller feriehus, med alle nødvendige fasiliteter. Himmelblaa Feriehus leverer dessuten spesialtilpassede enheter til alle formål.

Med en prislapp på over 7 millioner setter nye Concorde Centurion prisrekord på Caravanmessen. Foto: Produsent. 

Luksusmodellen Concorde Centurion

Er du på jakt etter en bobil til over syv millioner kroner? Da finner du den på Caravanmessen i helgen. Den nye Concorde Centurion er nesten 12 meter lang og 2,5 meter bred. Bilen er bygget på et Mercedes lastebilchassis og har en egenvekt på 14.500 kg, tillatt totalvekt er 18 tonn. 


Sofaene er trukket i eksklusiv oksehud og den luksuriøse bobilen har skipsgulv i edeltre. Det romslige kjøkkenet har både oppvask- og vaskemaskin, samt et stort kjøleskap med fryser. Soveavdelingen inneholder en gedigen dobbeltseng med luksuriøse madrasser, og selvsagt egen TV.

Nye B-klasse SupremeLine har et spesialutviklet chassis og flere andre nyvinninger. Foto: Produsent. 

Nykommeren fra Norges mest solgte bobilmerke

Årets store nyhet fra Hymer, Norges mest solgte bobilmerke, er nye B SL. Hymer har tatt grep om den klassiske serien, som har vært med på å gi de stor suksess i Norge. Hymer B-klasse SupremeLine byr på flere nyvinninger både innvendig og utvendig, og skal være det ypperste Hymer har å by på. 


Nye SupremeLine byr blant annet på et ekstra høyt dobbeltgulv, bedre planløsning, større TV og et spesialutviklet chassis. Samt et tidsriktig fargevalg og interiør. Alle tekniske installasjoner er gjemt i gulvet, og Hymer oppgir at det nye dobbeltgulvet skal gi en lastekapasitet på opptil 998 liter. Hymer hevder selv at modellen setter nye standarder for kvalitet, komfort og design i den aktuelle vektklassen.

Kabe Imperial Tower er en toetasjes campingvogn med mye boltreplass. Foto: Produsent. 

Campingvogn med to etasjer

Campingvognene har blitt både lengre og bredere de siste årene, men de vokser også i høyden. I år feirer Svenske Kabe 60 år, og har utviklet en ny variant av sin spektakulære campingvogn med to etasjer. Nye Kabe Imperial Tower har både takterrasse og et imponerende kjøkken i front. Den særegne campingvognen består av totalt 26 kvadratmeter med godt planlagt boareal. Til tross for sitt unike design og utforming mener produsenten selv at Imperial Tower er en vogn det er fullt mulig å kjøre med. Kabe forteller at modellen vil gå i serieproduksjon dersom de får minst fem bestillinger.

Under messen kan du også se et bredt utvalg av caravanrelatert utstyr, fra flere ulike leverandører. Foto: Weber. 

Utstyr og grillkurs

På Caravanmessen kan man også se årets største nyheter innen campingrelatert utstyr. Her finner du alt fra telt, til griller, campingmøbler, vaskeutstyr, TV- og radioløsninger, markiser, sykkelstativ, batterier, sikkerhetsprodukter og mye mer. Under Caravanmessen vil også Weber holde sitt største campinggrillkurs noen sinne, samt andre spennende grillaktiviteter gjennom hele helgen. Les mer og meld deg på her.

Adria Action kommer også i en ny 2018-utgave. Vognen byr på unikt design og en kompakt størrelse. Foto: Produsent.

Større enn noen gang

Caravanmessen er trolig den viktigste møteplassen for caravanbrukere og fritidsentusiaster i Norge. Her samles hele bransjen under samme tak, og gir deg full oversikt over neste sesongs nyheter. I år brukes for første gang alle fem hallene, i tillegg til vrimlearealer og publikumsområder, noe som gjør årets messe til den største noen sinne. 


Er du på utkikk etter en splitter ny bobil eller campingvogn er Caravanmessen et perfekt sted å legge inn en bestilling. Under årets messe kan du møte hele 91 ulike bedrifter, med selgere fra Finnmark i nord, til Lindesnes i sør. Rundt 200 campingvogner og 300 bobiler blir vist, og du kan gjøre en trygg og god handel med din lokale forhandler.

Forhandlere nær deg

Del: 
Postboks 9558, Åskollen, 3038 Drammen
Send e-post