Meny
Husvogner og feriehus:
Hytta som kan flyttes
Tekst: Monica Nerland. Foto: Jens Lyngstad
Del: 

En mobil "hytte" på hjul er et praktisk og rimelig alternativ til en vanlig hytte. Innvendig har den alle fasiliteter du kan ønske deg, som flislagt bad og oppvaskmaskin. Og best av alt? Den ser ut som en vaskeekte hytte!

Husvogner, eller mobile feriehus, er smarte minihus på hjul. På få kvadratmeter har man alt man trenger, og en standard på nivå med huset hjemme. Men i motsetning til et vanlig hus, står en husvogn på hjul, noe som gjør den lett å flytte og transportere. Uansett om drømmen er ei hytte på snaufjellet, ved sjøen eller i en feriepark, er husvogn et godt alternativ. Du kan rett og slett plassere den akkurat der du vil!


Stadig flere aktører tilbyr mobile feriehus i Norge, og mange av dem er tilstede på Caravanmessen på Lillestrøm denne helgen. En av husvogntilbyderne er Kristiansandsbedriften Himmelblaa Feriehus, som har spesialisert seg på spesialtilpassede feriehus med alle fasiliteter. 


Se video:

Besøk Norges største caravanmesse - 13. - 16. september 2018. 

Skreddersøm

- Feriehusene våre kjennetegnes av stor grad av valgfrihet, sier Erik Moen i Himmelblaa Feriehus. Hvordan det ferdige feriehuset vil se ut er helt opp til den enkelte kunde, både når det gjelder planløsning, materialvalg og innredning. Her er det kun fantasien som setter grenser!


En slik hytte på hjul byr på utallige muligheter, uansett om drømmen er en rødmalt hytte i skogen eller et hypermoderne funkisbygg. Antall soverom og sengeplasser, størrelse på bad og kjøkken, fargen på tapetet - alt kan skreddersys og tilpasses.


-Vogna vi har med oss her på Caravanmessen er av den mer moderne sorten. Den har store vinduer, god isolasjon og vedlikeholdsfri kledning, perfekt for norske forhold med mye vær og vind, fortsetter han. Med et flislagt bad, fullt utstyrt kjøkken og parkett på gulvene ligner vogna mer på en betydelig mer påkostet hytte enn en campingvogn. 

Erik Moen fra Himmelblaa har med seg en hytte på hjul til Caravanmessen.

Fra ettroms til 78 kvadratmeter

Med en størrelse på 44 kvadratmeter og fem sengeplasser fordelt på to soverom, er hytta stor nok for en familie, og samtidig liten nok til å stå på en campingplass. Erik Moen forteller at feriehusene kommer i mange ulike størrelser, fra de minste ettromsvognene til 4-roms hytter på 78 kvadratmeter, med badekar, to innganger og tre soverom.


Himmelblaa leverer feriehus over hele Norge. - I sommer leverte vi flere hytter for utleie i Lofoten. Himmelblaahytter finnes også på Oppdal, i Telemark og mange andre steder Norge rundt. Stadig flere ønsker fast plass på campingplass, og da er en hytte på hjul et godt alternativ. 

Lyst på ny bobil eller campingvogn?

Velutstyrt kjøkken i feriehuset.

Eksklusive detaljer

Selv om de fleste mobile feriehusene ender opp på en campingplass, er mulighetene mange. Hva med et anneks i hagen, eller hytte i skogen?  - Vognene leveres klare til bruk, det eneste man trenger å gjøre er å koble de til strøm og vann og flytte inn, sier Moen. Men før man kommer så langt er den vanskeligste biten å bestemme seg for hva feriehuset skal inneholde.


Ønsker du vegghengt toalett, sprosser i vinduene, flere eller færre vinduer, LED-spotter med dimmer eller amerikansk kjøleskap med isbitmaskin, alt kan leveres og vogna kan virkelig gjøres til din egen hyttedrøm - på hjul.

Forhandlere nær deg

Del: 
Postboks 9558, Åskollen, 3038 Drammen
Send e-post