Meny
Stadig mer populært:
Campingfeber blant barnefamilier
Tekst: Monica Nerland. Foto: Jens Lyngstad.
Del: 

Stadig flere småbarnsfamilier får opp øynene for campinglivet. Barnevennlig, sosialt og praktisk er beskrivelsen mange gir den voksende ferieformen, og på Caravanmessen er mange barnefamilier på jakt etter ny campingvogn eller bobil.

- Jeg vil opp i den øverste køya! Fire år gamle Sofie lyser opp når hun kommer inn i Hobby-vogna med køyeseng. Familien Kjølholt-Eilertsen fra Hvaler er på Caravanmessen på Lillestrøm, og som mange andre er de på utkikk etter en barnevennlig campingvogn. - Det må være god plass. Nok sengeplasser til hele familien og helst en stabil vogn med boggi, sier pappa Sverre Andre.


Sammen med mamma Kristine og ett år gamle Edel Marie ser de seg om inni en Hobby Premium 650 vogn. Familien er på Caravanmessen for første gang, og tar seg god tid til å studere alle de utstilte enhetene. 

Besøk Norges største caravanmesse - 13. - 16. september 2018. 

Barnevennlig med køyeseng og barnerom hos Hobby.

Eldorado for barna

Campinglivet er ikke helt nytt for familien, som flere ganger har vært med Kristines foreldre på bobiltur. Det har gitt mersmak, men med syv personer i en bobil ble det litt i trangeste laget og familien har bestemt seg for å investere selv.


- Camping er først og fremst veldig barnevennlig. Det er en praktisk måte å reise på med små barn, og vi kan ha med oss alt det vi trenger. Og så er det veldig gøy for barna, da. De treffer jevnaldrende lekekamerater og får nye venner, forteller Kristine. - Vi var på Daftö ved Strømstad i sommer, og barna stortrivdes. Der la vi også merke til at det er stadig flere yngre som camper. 

May-Linn Vestli fra Ferda i Grimstad har stor tro på Hobbys familievogner for 2018-sesongen.

Romslige campingvogner

- Jeg har veldig tro på Hobbys nyheter for 2018. Hobby har i mange år vært blant landets mest solgte vogner, og det er ikke uten grunn. De er romslige med mange sengeplasser, og har praktiske løsninger som barnefamilier verdsetter, forteller May-Linn Vestli fra Hobby-forhandleren Ferda i Grimstad.


- Personlig har jeg modellen 720 som favoritt. Denne har eget barnerom som man kan stenge av med en dør og ikke minst egen dusj, noe mange barnefamilier setter pris på, sier hun. 

Lyst på ny bobil eller campingvogn?

Challenger-forhandler Bjørn Arve Opsahl viser frem Challenger 396, en innovativ bobil med senkekøyeseng og barnerom.

Bobil for barn

At stadig flere barnefamilier drar på campingferie bekreftes også av Challenger-forhandler Bjørn Arve Opsahl. - Stadig flere bobiler er skreddersydd for barnefamilier, med egne barnerom, senkekøyeseng og andre praktiske og smarte løsninger, forteller han. 2018-nyheten Challenger 396 er en av de mest barnevennlige bilene på markedet.


- Denne modellen har barnerom bakerst i bobilen, og inne på barnerommet er det både senkekøyeseng og sofagruppe. Et slikt rom er perfekt som lekerom for barna, når været er dårlig eller når man bare vil være litt for seg selv, fortsetter han. - I tillegg er det mulig å bruke baderommet fra både barnerommet og fra resten av bobilen, på grunn av en smart dørløsning.

Familien Kjølholt-Eilertsen er på campingvognjakt på Caravanmessen.

Telt øker plassen betraktelig

Tilbake hos familien Kjølholt-Eilertsen studerer Kristine og Sverre Andre de nye Hobby-vognene ytterligere. Viktigheten av oppholdsplass når barna sover er avgjørende for de unge foreldrene. - I tillegg til god plass inni selve vogna, er det mange gode løsninger med markiser, ziptelt og oppblåsbare telt der ute, sier de. Ved hjelp av slikt tilbehør økes plassen i vogna betraktelig, og gjør det enda enklere å reise på bilferie med små barn.


- Nå håper vi at vi finner drømmevogna her på Lillestrøm og gleder oss til mange fine opplevelser med barna i årene fremover, avslutter de. 

Forhandlere nær deg

Del: 
Postboks 9558, Åskollen, 3038 Drammen
Send e-post