Må til Lillestrøm: Etter over tyve år på messen er det fullstendig uaktuelt for Esten og Margot Vassli å gå glipp av et eneste år på caravanmessen. Fra venstre; Konrad Sel — daglig leder i Utstillingsplassen Messer, Margot Vassli og Esten Vassli.

Veterandeltakere på Caravanmessen

Hver eneste september må messeveteranene Esten og Margot Vassli vende bobilen mot Lillestrøm og Caravanmessen. Det har de gjort hvert år siden den første messa i 1996, og etter over tyve år på messen er det uaktuelt å gå glipp av et eneste år.

Paret kommer fra Oppdal i Trøndelag, og grunnen til at de har deltatt på hver eneste caravanmesse, består av like deler interesse for caravan, caravanutstyr og caravanfolk. Paret deltar både for å få med seg årets nyheter innen caravan og utstyr, men også for å møte de andre messeveteranene som også returnerer til messa hvert eneste år. 

Caravanmessen
Mye å se på: I likhet med andre caravaninteresserte bruker Esten og Margot mye av tiden på Caravanmessen til å se på de mange nyhetene innen caravan og fritidsutstyr.

Ble sendt for å stå på stand

Til tross for at paret er mer enn interesserte i caravan og camping, var det av profesjonelle grunner de dro på messen den første gangen i 1996, da den aller første caravanmessen ble arrangert i Vikingskipet på Hamar.

– Vi er i campingnæringen selv, og de første årene reiste vi på messa for å stå på stand på vegne av Oppdal Næringsforening, forteller paret, som tidligere drev Breesgård Turistsenter mellom Oppdal og Sunndalsøra.

I dag er det datteren som driver turistsenteret, men interessen for å delta på messa har aldri vært større. For selv om paret de første årene deltok på messa av profesjonelle grunner, er det av personlige grunner at de har fortsatt å komme tilbake, hvert eneste år siden. 

Det sosiale er viktigst

– Vi eier bobil, og er interesserte i caravanutstyr og camping. Derfor går det mye tid til å se på bobiler og utstyr. Vi har vel kjøpt fire eller fem biler gjennom messa, i løpet av de årene vi har vært der, forteller Esten Vassli. 

Men mest av alt kommer paret fra Oppdal tilbake for møte folk på messa. I løpet av årene på messen har paret blitt kjent med nye mennesker fra ulike deler av landet, og slik som Esten og Margot kommer mange av dem tilbake til messa hvert eneste år. 

– Det er et veldig fint miljø på caravanmessen og vi gleder oss alltid til å komme tilbake og møte folk vi kjenner fra tidligere år. 

Må tilbake hvert år: Etter 24 år på caravanmessen er det uaktuelt å gå glipp av et eneste år for paret fra Oppdal, som har kjøpt de fleste av bobilene sine gjennom messen.

Uaktuelt å gå glipp av en messe

Det er blitt en tradisjon for paret å dra nedover for å møte kjentfolk og se på hva som finnes på messa, og desto flere år de har fått med seg, desto viktigere er det blitt å delta. 

– Nå som vi har vært der i så mange år, ønsker vi ikke å gå glipp av noen av messene, forteller Vassli. 

Enkelte år har vært vanskeligere å ta turen til Lillestrøm. Blant annet var det et år at Margot skulle i femtiårsjubileum sammen konfirmantkullet sitt, akkurat den helga messa fant sted. Paret måtte likevel dra nedover, om så bare for én dag, slik at de kunne si at de hadde vært der det året også.

– Vi dro nedover til messa på torsdagen, og så kjørte vi tilbake på fredag, slik at vi kom tilbake i tide til å delta på festen, ler Esten. 

Lang tradisjon for camping

Paret begynte relativt tidlig med vogn- og bobilcamping, og kjøpte sin første vogn allerede på 70-tallet. Siden den gang har paret hatt åtte bobiler, i tillegg til campingvogna. Etter at paret ble bitt av campingbasillen har de reist landet rundt med vogn og bobil, men flest turer blir det i nærområdet. 

– Vi reiser mest på fjellet og til ulike campingplasser, som til Bud, Åndalsnes og Vangshaugen i Sunndal. 

At det blir kaldere i været stopper dem ikke fra å bruke bobilen, som også benyttes på vinterstid. 

– Vi kjører i fjellet året rundt. Om sommeren drar vi på sykkelturer og vinterstid går vi mye på ski, forteller Esten. 

Billetter

DAGSBILLETTER

Prisene gjelder per dag.

Voksen kr 200,-
Honnør/​pensjonister kr 160, -
Barn (7 – 15 år) kr 100,-
Familie (2+2) kr 400,-

Kjøp billetter her.

FLERDAGERSBILLETTER

Flerdagsbilletter er for 3 dager eller mer.

Voksen kr 500,-
Honnør/​pensjonister kr 500,-
Barn (715 år) kr 200,-
Familie (2+2) kr 1.200,-

Kjøp billetter her.

Søk etter forhandlere i ditt nærområde

Finn din nærmeste autoriserte forhandler

    For å kunne vise deg forhandlere i nærheten av der du er, er vi avhengige av å få vite din lokasjon. Du vil selv kunne trekke tilbake denne tillatelsen senere om du skulle ønske det.

    Avvis

    Du har tidligere valgt å blokkere muligheten vår til å få vite din lokasjon. Da du kan ha gjort dette ved en feiltakelse, ønsker vi å tilby deg instruksjoner for hvordan du kan gjøre om på dette valget. For mer informasjon, følg lenken for din nettleser:

    Om du derimot ønsker å blokkere oss fra å innhente din informasjon, lover vi å ikke mase igjen!