Nytt rekordår: 2018 har så langt også vært et svært godt år for caravanbransjen. Foto: Produsent
Nye rekorder for bransjen:

Bobilsalget har nådd nye høyder

Rekordmange nordmenn realiserer bobildrømmen sin, og 2018 har så langt også vært et svært godt år for caravanbransjen. I starten av juli i år ble det registrert 3.033 nye bobiler og 2.124 nye campingvogner i Norge. Bobiler har aldri vært så populært som i sommer og de nye bobilnyhetene er rett rundt hjørnet.

Søk etter forhandlere i ditt nærområde

Salget av nye bobiler har i år igjen nådd nye rekorder. Nordmenn elsker å bruke fritiden sin i bobilen eller campingvognen, og stadig flere velger denne formen for ferie.
- Når det gjelder salg av bobil, er det som regel til godt voksne mennesker som ønsker å ha friheten og muligheten til å reise dit de vil — når de vil, forteller Geir Holm, generalsekretær i Norges Caravanbransjeforbund (NCB).

Det blir stadig mer populært å feriere med bobil. Foto: Produsent.

Rekordhøye tall

Bobilsalget i Norge brøt en massiv barriere i 2016, da det for første gang ble solgt over 3.000 nye bobiler i landet. Rekorden fra 2016 ble slått i 2017 og allerede ved 1.august 2018 er fjorårets rekord slått. Også i 2019 forventer bransjen vekst, men noe mer moderat.
- 2018 har så langt vært et veldig spennende år. Vi ser for oss en økning på ca. fem prosent for hele markedet til neste år, sier Holm.

Det har skjedd mye på innsiden av bobilene de siste årene. Her fra 2018-modellen Bürstner Ixeo I. Foto: Produsent.

Her vises de nye 2019-nyhetene

Under årets store caravanmesse i Lillestrøm vil 2019-nyhetene bli presentert. Uansett om man allerede eier en bobil eller bare er nysgjerrig på hva livsstilen tilbyr, anbefales det å ta turen til varemessen for å se neste års bobilnyheter. Her blir det avduket mye spennende og man vil få et innblikk i hva de nye bobilene er utstyrt med. Dette bør man ikke gå glipp av. 

>Kjøp billetter til caravanmessen her.

Møre og Romsdal har størst økning i salg regnet ut ifra bobilsalget per innbygger i prosent. Foto: Oddgeir Visnes

Fire store bobilfylker

Caravanbransjens salgstall for 2017 viser at Hordaland, Møre og Romsdal, Nordland og Rogaland er de store caravanfylkene i Norge. Generalsekretæren påpeker at det har vært en kraftig økning i store deler av landet vårt, men at det er Møre og Romsdal som leder om man regner ut ifra bobilsalg per innbygger i prosent.
- Det er en svært positiv utvikling i salget av bobiler i år. I løpet av de tre-fire siste årene har bransjen klart å gjøre bobilferie til en svært populær aktivitet, sommer som vinter, forteller han.

Får stor oppmerksomheten

Bobilmarkedet har de siste årene fått stor oppmerksomhet. Fler og fler ønsker seg bobilferie både i og utenfor Norge. Dette resulterer i en økning av bobilsalget.
– Jeg er overrasket over at økningen er såpass stor. Salget av bobiler har gått opp, og vi har registrert en god økning i salget av bobiler. Kanskje det er så enkelt som at forhandlerne våre har økt oppmerksomheten mot bobiler, avslutter han. 

Se 2019-nyhetene på Norges største caravanmesse

Man kan se alle bobil, campingvogn- og utstyrsnyhetene fra de mest kjente produsentene på Caravanmessen 13. — 16. september i Lillestrøm.

Finn din nærmeste autoriserte forhandler

    For å kunne vise deg forhandlere i nærheten av der du er, er vi avhengige av å få vite din lokasjon. Du vil selv kunne trekke tilbake denne tillatelsen senere om du skulle ønske det.

    Avvis

    Du har tidligere valgt å blokkere muligheten vår til å få vite din lokasjon. Da du kan ha gjort dette ved en feiltakelse, ønsker vi å tilby deg instruksjoner for hvordan du kan gjøre om på dette valget. For mer informasjon, følg lenken for din nettleser:

    Om du derimot ønsker å blokkere oss fra å innhente din informasjon, lover vi å ikke mase igjen!