Stefan Hansen fra Namsen Auto avslører hvorfor Hymer er Norges mest solgte bobilmerke. Foto: Jens Lyngstad
På salgstoppen fire år på rad:

Hemmeligheten bak Norges mest solgte

Toppen av salgsstatistikken for bobil har de siste årene være preget av tyske Hymer. I 2015, 2016 og 2017 var merket Norges mest solgte bobilmerke, og så langt i 2018 ligger Hymer fortsatt øverst på salgslistene. Hva er det med Hymer som gjør merket til den store salgsvinneren, år etter år?

Søk etter forhandlere i ditt nærområde

Hymer er tysk kvalitet på sitt beste, og har de siste årene blitt norgesfavoritten når det gjelder bobil. Første halvår i 2018 ble det solgt 355 Hymer bobiler, og merket har en markedsandel på 11,7%. Stefan Hansen hos Namsen Auto, landets største Hymerforhandler, forteller hvorfor Hymer har en så solid posisjon hos norske bobilentusiaster.

Hymer har en stor produktpostefølje bestående av integrerte og delintegrerte bobiler. Foto: Hymer

Kvalitet i førersetet

- Hymer kjennetegnes først og fremst av det enorme fokuset på kvalitet i alle ledd, forteller han. – Bilene er svært velbygde og godt skrudd sammen, og dette er noe kundene setter høyt. I tillegg har bilene et design som appellerer til mange; det klassisk, smakfullt og tidløst.

Merket har opparbeidet seg en sterk posisjon de siste årene. – Hymer har et godt rykte i bransjen, bobilistene snakker varmt om merket og er gode ambassadører. Dette gjør at Hymer har fått en veldig sterk posisjon. Når folk først har kjøpt en Hymer går de ikke tilbake til andre merker!

Landsdekkende forhandlernettverk

En annen viktig brikke i Hymers suksess er det landsdekkende nettverket av Hymerforhandlere. – Det gjør at du får hjelp over alt, uansett hvor i Norges land du befinner det. Det er en trygghet for kundene, å vite at det alltid er hjelp å få om uhellet skulle være ute, sier Hansen. 

Han trekker også frem den gode annenhåndsverdien som viktig for Hymers suksess. – Bytter du inn din brukte Hymer får du som regel en svært god innbyttepris. Grunnen er igjen den tyske kvaliteten, som gjør at bilene holder seg svært godt i mange år etter den var ny.

B‑klasse Modern Comfort er Hymers store nyhet foran 2019-sesongen. Foto: Hymer

Nyskapende og innovativ

Hymer har hatt en evne til å tenke nytt de siste årene, og har kommet med flere innovasjoner både når det kommer til miljøkrav, tekniske løsninger og design. 

Evnen til å være nyskapende viser seg også i nyheten Hymer lanserer for 2019-sesongen. Samarbeidet med Mercedes har resultert i en splitter ny B‑klasse, som har fått navnet Modern Comfort, forkortet B MC. Denne nykommeren er bygget på Hymers nye SLC-chassis (Super Lightweight Chassis), som er basert på Mercedes nye Sprinter chassis. Sprinter-chassiset gir bobilen et komfortabelt førerassistentsystem på høyde med det vi kjenner fra personbil, med systemer som sidevindassistent, aktiv distanseassistent, aktiv avstandsassistent (Distronic) og aktiv bremseassistent for å nevne noen.

- Den nye B MC ser veldig lovende ut. Dette er en ny måte å bygge bobil på, med Mercedes chassis og fremhjulsdrift. Bilen har en totalvekt på under 3,5 tonn, noe som gjør at den kan kjøres med vanlig førerkort. Bobilen har et helt nytt flatt gulv, og det nye dashbordet setter en ny standard for bobiler. En nitrinns automatgirkasse sørger for en kjørekomfort få kan sammenlignes med, forteller Hansen.

Kundene flokker seg rundt Hymers nye B MC på Caravanmessen. Foto: Jens Lyngstad

Lys fremtid

Med Hymers store innovasjonstakt og det konstante fokuset på kvalitet og detaljfokus, mener Hansen at fremtiden for Hymer ser lys ut. — Det er ingen grunn til at Hymer ikke skal fortsette å være på salgstoppen, avslutter han.

Finn din nærmeste autoriserte forhandler

    For å kunne vise deg forhandlere i nærheten av der du er, er vi avhengige av å få vite din lokasjon. Du vil selv kunne trekke tilbake denne tillatelsen senere om du skulle ønske det.

    Avvis

    Du har tidligere valgt å blokkere muligheten vår til å få vite din lokasjon. Da du kan ha gjort dette ved en feiltakelse, ønsker vi å tilby deg instruksjoner for hvordan du kan gjøre om på dette valget. For mer informasjon, følg lenken for din nettleser:

    Om du derimot ønsker å blokkere oss fra å innhente din informasjon, lover vi å ikke mase igjen!