Liker seg på Oppdal: Hedda (fv), Oda, Bjørk, Erle med hunden Kira på fanget og Jan Arve.
Nyter livet på fjellet:

Hyttekos til 280.000

Den aktive familien på seks realiserte hyttedrømmen på Oppdal med en campingvogn og et spikertelt. Løsningen ble et fullverdig hyttealternativ som familien bruker året rundt.

Søk etter forhandlere i ditt nærområde

- Et svært godt alternativ for de som synes hytteprisene er vel heftige. For oss har denne løsningen fungert over all forventning, forteller Jan Arve Dyrnes (41) fra Fræna kommune i Møre og Romsdal.

Et rimelig alternativ

Ved å velge spikertelt og campingvogn som hytteløsning, har familien spart rundt regnet to millioner kroner i forhold til hytteprisene i det samme området. 


- Vi gir avkall på peiskos og har litt mindre plass. Det kan vi leve fint med så lenge vi føler at vi har et sted på Oppdal som funker strålende for oss som en fullverdig hytte, sier Dyrnes. 

Full fart: Jan Arve og Hedda i slalåmbakken.

Aktiv gjeng

Familien med samboer Solveig Mordal Vågen og barna Erle (8), Bjørk (11), Hedda (13) og Oda (16) er en svært aktiv gjeng som vil ut på tur så ofte som mulig. Alle liker både «bortover- og nedover-ski». Hedda er dessuten aktiv skiskytter.

Stedet har blitt et eldorado for hele familien og et flott utgangspunkt for turer både vinter og sommer. Og et godt sted å lade batteriene i en travel hverdag ikke minst for politikeren Jan Arve som stiller til valg som Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Fræna ved kommunevalget i september.

Bra alternativ

- Vi innså tidlig at en hytte i det samme området ville bli for dyrt for oss og tenkte på en vogn som et alternativ. Vi har venner og bekjente som har vogn og de har alle anbefalt det som et godt hyttealternativ. For to år siden dukket det opp en mulighet med vogn og spikertelt som stod plassert på Granmo Camping på Oppdal. Da slo vi til, forteller Jan Arve som betalte vel 280.000 kroner for vogn og telt.

Mange av hyttene i området er priset til godt over to millioner kroner. Vogna er en Hobby 720 Prestige 2011-modell med sengeplass til seks. Vogna er også hyttas kjøkken og spiseplass, og spikerteltet er stua. Spikerteltet er på 16 kvadratmeter.

Jan Arves samboer Solveig var kanskje den som var met skeptisk i utgangspunktet til at en campingvogn og et spikertelt kunne være et bra alternativ til en hytte.

Egen smørebod: Erle (8) preparerer ski sammen med far Jan Arve.

Positivt overrasket

- Hun ble svært positivt overrasket over hvor bra dette har fungert og fungerer. Selv var jeg litt i tvil i forhold til plass, varme, vann og en del praktiske ting. Men alt har fungert bra fra første stund. Vi får det så varmt vi vil både i vogna og spikerteltet. Og har man ikke større plass så utnytter man den plassen man har på en best mulig måte. Og så sant man gjør det rutinemessige når det gjelder vedlikehold av vogna og tømmer tanker og slike ting, er det stort sett lytefritt og uproblematisk, mener Jan Arve Dyrnes.

Oppdal er topp også om sommeren: Her fra badestranda Rauøra i Gjevilvassdalen. Foto: Ove Karlsvik

Sosialt

For barna har det på mange måter vært et pluss at hytteløsningen ble en vogn på Oppdal. De stortrives med løsningen og med det sosiale som en campingplass fører med seg.

- Vi bruker vogna svært mye om vinteren. I tillegg til vinterferie og påske, er vi på mange helgeturer her hele vinteren igjennom og frem til våren. Også ellers i året bruker vi vogna, men noe mindre, forteller Jan Arve.

Finn din nærmeste autoriserte forhandler

    For å kunne vise deg forhandlere i nærheten av der du er, er vi avhengige av å få vite din lokasjon. Du vil selv kunne trekke tilbake denne tillatelsen senere om du skulle ønske det.

    Avvis

    Du har tidligere valgt å blokkere muligheten vår til å få vite din lokasjon. Da du kan ha gjort dette ved en feiltakelse, ønsker vi å tilby deg instruksjoner for hvordan du kan gjøre om på dette valget. For mer informasjon, følg lenken for din nettleser:

    Om du derimot ønsker å blokkere oss fra å innhente din informasjon, lover vi å ikke mase igjen!