Realiserte bobil-drømmen: Norge rundt på 90 dager

I mer enn 30 år hadde han drømt om det. Så gjorde han det. Reiste Norge rundt på 90 dager med en bobil. Per Vie (62) ble hekta på både Norge og bobilen.

Søk etter forhandlere i ditt nærområde

Tre måneder i bobil. 1200 mil bak rattet. Mer enn 100 stopp. Og hele veien med et smil om munnen.

Bobil-bloggeren Per Vie reiste Norge rundt på tre måneder i denne bybobilen. Foto: Per Vie.

Hekta på bobil

Bloggeren og kommunikasjonsringreven skildret den mektige reisen og møter med steder og mennesker i bloggen Campingglede. Bobilen fungerte som kontor og bolig fra sør til nord. Og tilbake.

Vakre helgelandskysten. Foto: Per Vie

Gammel drøm

- Jeg har i mer enn 30 år hatt en drøm om å se og oppleve Norge fra landeveien. I et samarbeid med Sørlandets Caravansenter dukket det opp en mulighet til å få det hele realisert. De stilte med bobil og jeg formidlet mine reiseskildringer og opplevelser via deres hjemmeside, sier Vie som kan skilte med mer over 40 års erfaring innen illustrasjon, grafisk design, profilering, reklame og kommunikasjon.

Fra Kjørnes Camping & Fjordhytter i Sogndal, kåret til Norges beste campingplass i 2014 av Norsk Bobil og Caravanklubb. Foto: Per Vie

Bergtatt

Å plukke ut høydepunkter og magiske øyeblikk fra en reise så tettpakket med opplevelser er ingen enkel sak. Per Vie ble bergtatt av det han beskriver som en eventyrlig reise rundt i verdens vakreste land.

- Vestlandet var en stor opplevelse med sine fjorder, krinker, kroker og utallige ferger. Jeg ante ikke at det fantes så mange fergeforbindelser i Norge. Det jeg tidlig fikk erfare var imidlertid at selv bybobilen min var 30 cm for lang til å få billigste takst, ler Vie.

Sørlandskysten og Helgelandskysten er andre opplevelser som Vie trekker frem som imponerende.

- Helgelandskysten var så flott at den nesten var til å grine av. Det var jo naturmirakler bak hver enste sving!

Lofoten, Senja, Andøya er også steder som ha nevner som svært minneverdige. Og Troms og fastlandet var både mer annerledes og flottere enn han hadde forestilt seg.

- Jeg ble også dypt imponert av Finnmark som er så stort, mektig og nær magisk. Det var helt enormt og ekstreme avstander. Nordkapp, Vardø, Vadsø, Karasjok. Det er så mange steder, forteller Vie.

Mygg-vask: Per Vie fjerner mygg fra frontruta. Foto: Per Vie

Trivdes bak rattet

- En utfordring å sitte så lenge bak rattet?

- Nei, og det er en annen side ved turen som overrasket meg. Jeg ble aldri lei, men gledet meg til å legge i vei fra sted til sted. Bybobilen var en åpenbaring. En fryd å kjøre på smale kystveier, humpete bygdeveier og brede europaveier. Og en fornøyelse å bo i.
Vie sier han etter turen kan se tilbake på opplevelser som har festet seg for livet, samtidig håper han at skildringen og bloggingen har gitt andre inspirasjon og lyst til å reise enda mer rundt i Norge.

lesund, kåret til en av Europas vakreste byer av følge National Geographic. Foto: Per Vie

Europa neste

Prosjektet ga både meg og Sørlandets Caravansenter mersmak, så jeg har testet bobillivet nå i vinter også, med blant annet 20 minusgrader i Hemsedal. Jeg har også vært på en påsketur og blogget. Neste bobil-prosjektet er å utforske Europa, forteller Vie. Les mer om bobillivet vinterstid på bloggen Langs Vinterveien”.

Finnmark — en drøm å oppleve med bobil. Foto: Per Vie
Andøya, en av mange flotte steder å oppleve med bobil. Foto: Per Vie

Finn din nærmeste autoriserte forhandler

    For å kunne vise deg forhandlere i nærheten av der du er, er vi avhengige av å få vite din lokasjon. Du vil selv kunne trekke tilbake denne tillatelsen senere om du skulle ønske det.

    Avvis

    Du har tidligere valgt å blokkere muligheten vår til å få vite din lokasjon. Da du kan ha gjort dette ved en feiltakelse, ønsker vi å tilby deg instruksjoner for hvordan du kan gjøre om på dette valget. For mer informasjon, følg lenken for din nettleser:

    Om du derimot ønsker å blokkere oss fra å innhente din informasjon, lover vi å ikke mase igjen!