Anita Larsen bruker proteser og elektrisk rullestol etter at hun amputerte beina for snart 20 år siden. Hun tar seg gjerne en tur i kajakken, og menneskets beste venn er selvfølgelig med. Her fra Ytre Oslofjord.

Perfekt for aktive rullestolbrukere!

Anita Larsen (38) har vært på aktiv campingferie rundt omkring i Norge – med teltvogn, kajakk og rullestol.

Søk etter forhandlere i ditt nærområde

Sammen med Per Arnt og hunden, en Cavalier King Charles spaniel, har Anita vært på farta fra hjembyen Tromsø og helt sør i Norge og hjem igjen. – Vi har hatt en aktiv ferie og reist rundt med kajakker på biltaket og Camp-leten på slep. De første dagene var vi på Senja og i Lofoten før vi dro videre sørover, forteller Anita Larsen. 

Slik så det ut da Anita Larsen og reisefølget rullet ut fra Tromsø i sommer. De hadde leketøy på taket og Camp-let, dvs kjøkken og soverom, på slep.

Amputerte beina

Trettiåtteåringen fra Tromsø amputerte beina da hun var knapt 20 år. Hun bruker proteser og har elektrisk rullestol. Selv om hun er både aktiv og mobil, gjør den store rullestolen at campingferie kan være litt utfordrende. Anita forteller at det er å komme seg inn som er problemet med vanlige campingvogner. — I en campingvogn er det for smale dører til at jeg får inn stolen, og det er dyrt å bygge om. Jeg kan få stolen inn i større bobiler med inngang bak, men det har ikke vært aktuelt. Da vi oppdaget denne teltvogna, ble vi interessert. 

Med enkle grep er det som ser ut som en vanlig tilhenger forvandlet til kjøkken, stue og soverom! Her er alt i samme høyde som rullestolen, og det gjør Camp-let velegnet for rullestolbrukere. At man kommer opp fra bakken gjør også at man sover tørt og godt.

Høyden er en fordel

Anita og reisefølget fikk låne teltvogna Camp-let av iCaravan i hjembyen. Og etter å ha testet den grundig i sommer, har hun svært gode erfaringer.- Det gikk virkelig over all forventning. Camp-leten er lett å slå opp, og jeg kan kjøre rett inn og ut av forteltet med rullestolen. Det er også god plass i forteltet slik at jeg kan bevege meg rundt med stolen. Camp-let har perfekt høyde på sengeplassene og kjøkkenet. For meg blir det enkelt å flytte meg fra stolen til senga når det er i samme høyde — selv om jeg er så mobil at jeg klarer å krype på knærne om det trengs. En annen fordel med å være over bakkenivå er at man sover tørt og godt. Dette blir litt glamcamping, smiler Anita. 

I en Camp-let er det god arbeidshøyde enten man sitter i rullestol eller ei. — Litt glamcamping, sier Anita Larsen.
Sommerferie i Norge byr på mange fine naturopplevelser. Her er utsikten fra Camp-leten under en middag i Senja.

Varmeapparat

Som førstereis med Camp-let har Anita fått noen erfaringer hun gjerne deler med andre.- Det har fungert veldig bra med stolen og alt. Jeg har heis bak i bilen, så det eneste jeg trenger hjelp til, er å ta av tilhengeren for å komme meg ut. Hadde jeg hatt heis på siden av bilen hadde det også vært løst, mener Anita som sier hun lærte noe hele tida.- Vi hadde med oss dyner og sengetøy, og vi la merke til at det blir rått om kveldene nå sent på sommeren/​tidlig høst. Derfor er det lurt med varmeapparat sent og tidlig i sesongen. Vi har lånt oss en gassovn, og når vi bruker den blir det duggfritt inne. For at rullestolen skulle bevege seg greit hadde vi med en tykk matte som vi la i forteltet. Ellers er det selvsagt en fordel å parkere slik at man står plan. Vi gjorde ikke det første natta, men det gikk bra likevel, smiler Anita som mener Camp-let er smart for flere. 

Tidlig og sent i sesongen anbefaler Anita Larsen varmeapparat i Camp-leten. — Vi har lånt oss en gassovn, og når vi bruker den blir det duggfritt inne.

Prøv dette!

- Jeg anbefaler at folk i rullestol prøver dette. Jeg mener Camp-let er perfekt for en aktiv rullestolbruker, og siden det er godt med soveplass, er det også genialt for barnefamilier, sier Anita Larsen.

Finn din nærmeste autoriserte forhandler

    For å kunne vise deg forhandlere i nærheten av der du er, er vi avhengige av å få vite din lokasjon. Du vil selv kunne trekke tilbake denne tillatelsen senere om du skulle ønske det.

    Avvis

    Du har tidligere valgt å blokkere muligheten vår til å få vite din lokasjon. Da du kan ha gjort dette ved en feiltakelse, ønsker vi å tilby deg instruksjoner for hvordan du kan gjøre om på dette valget. For mer informasjon, følg lenken for din nettleser:

    Om du derimot ønsker å blokkere oss fra å innhente din informasjon, lover vi å ikke mase igjen!