Atlanterhavsveien, en attraksjon for besøkende fra hele Europa. Foto: Oddgeir Visnes

Norges vakreste turer

Rått, vakkert og spektakulært. 18 håndplukkede veistrekninger utgjør den desiderte Norsktoppen av flotte kjøreturer. For 3.5 milliarder kroner skal de løftes helt opp i verdenstoppen.

Søk etter forhandlere i ditt nærområde

De 18 strekningene på til sammen 2036 km er omhyggelig utvalgt av Statens Vegvesen som det beste av det beste. Veiene er perfekte for caravanister som vil kjøre seg til store naturopplevelser med fantastisk utsikt fra bilvinduet, fra spektakulære utsiktspunkter og med tilrettelagte rasteplasser med spennende arkitektur og kunst.

I Trollstigen kommer du tett på elementene. Foto: Oddgeir Visnes

Nasjonale turistveier

I år skal de 18 skiltes og markedsføres samlet som Nasjonale turistveger. Hver enkelt strekning har sin spesielle sammensetning av veg, natur og historie og samtlige byr på unike kjøreopplevelser. Innen 2020 skal alle strekningene var rustet opp til å holde et høyt internasjonalt nivå. 

Trollstigen

Åpningen av Trollstigen 16.juni markerte også åpningen av Nasjonale turistveger. At samferdselsminister Astrid Meltveit Kleppa og Statens Vegvesen har valgt nettopp Trollstigen som arena er ingen tilfeldighet:

Foto: Einar Engdal

Spydspiss og ikon

- Trollstigen er selve spydspissen, den mest påkostede og det fremste ikonet i Nasjonal Turistveg-sammenheng, sier prosjektleder for åpningen på Trollstigplatået, Silja Løken i Statens Vegvesen.

På rett plass: Legg merke til bildet som dekorerer siden av bobilen. Foto: O. Visnes

Verdens flotteste

Top Gear har kåret Trollstigen til en av verdens flotteste veier og den er et av landets mest besøkte turistattraksjoner. I flere magasiner er den nå 75 år gamle Trollstigveien utpekt som selve manndomsprøven for kjøring med campingvogn opp eller ned 11 krappe hårnålssvinger.

Foto: Oddgeir Visnes

Pensum i UD

Satsingen på Nasjonale turistveger er et samarbeid med ni fylkeskommuner, 60 kommuner, andre offentlige etater, næringsliv, bygdelag og lokale ildsjeler. Satsingen på turistveiene i utlandet er så massiv og viktig at de nå er pensum i Utenriksdepartementets aspirantopplæring

Finn din nærmeste autoriserte forhandler

    For å kunne vise deg forhandlere i nærheten av der du er, er vi avhengige av å få vite din lokasjon. Du vil selv kunne trekke tilbake denne tillatelsen senere om du skulle ønske det.

    Avvis

    Du har tidligere valgt å blokkere muligheten vår til å få vite din lokasjon. Da du kan ha gjort dette ved en feiltakelse, ønsker vi å tilby deg instruksjoner for hvordan du kan gjøre om på dette valget. For mer informasjon, følg lenken for din nettleser:

    Om du derimot ønsker å blokkere oss fra å innhente din informasjon, lover vi å ikke mase igjen!