En smilende mann i blå og hvit skjorte står i fokus foran en ufokusert bakgrunn
- Vi er krystallklare på denne problemstillingen, sier administrerende direktør Peter Blomqvist i Adria Skandinavia. – Vi underkjenner fukttester tatt av en parallellimportør.
Adm. dir. Peter Blomqvist i Adria Skandinavia;

- Underkjenner fukttester tatt av parallellimportører

Norske forhandlere som driver med parallellimport av bobiler og campingvogner fører kundene bak lyset når de hevder de kan tilby den samme garantien på tetthetskontroller som en autorisert NCB-forhandler.

Søk etter forhandlere i ditt nærområde

Administrerende direktør i Adria Skandinavia, Peter Blomqvist er krystallklar på denne problemstillingen; — Når det gjelder fukttester og liknende, krever vi at forhandlere som skal ta en fukttest på våre bobiler, skal være utdannet av Adria. Alle våre forhandlere, som er medlem av NCB, får utdannelse i å utføre fukttester og legge dette inn i Adria Mobils ettermarkedsystem. Dette er noe som Adria krever for at tetthetsgarantien skal gjelde, forklarer Blomqvist.

- Om noen ikke-sertifiserte forhandlere utfører fukttesten uten å ha vært gjennom Adrias opplæring er den altså ikke godkjent og vil da ikke innlemmes i garantien.
Adm. dir. Peter Blomqvist, Adria Skandinavia

Godkjennes ikke!

- Vi har aldri utdannet noen forhandlere som vi ikke aktivt arbeider med. For vår del kan dermed heller ikke deres eventuelle fukttester godkjennes, ettersom de ikke har fått opplæring i hvordan man utfører fukttester på Adria, avslutter VD i Adria Skandinavia, Peter Blomqvist.

Et idyllisk illustrasjonsbilde, hvor en bil med campingvogn kjører på en smal vei, ved kysten, på en solskinnsdag
Lara Fritid AS som er importør av merket Hobby i Norge har den sammen holdningen som Adria.

Blir importør og garantiansvarlig

Den samme holdningen har Lara Fritid AS som er importør av merket Hobby i Norge. Perry Breesth i Lara Fritid AS forteller om en kunde som selv importert en campingvogn fra Tyskland. Vedkommende ønsket å kjøpe en fuktmålingstjeneste hos en norsk, godkjent Hobby-forhandler, for å sende rapporten til den tyske forhandleren som har 5 års garantiansvar. Den norske Hobby-forhandleren avviste forespørselen. — Alle våre autoriserte Hobby-forhandlere, som er medlem av NCB, tilbyr årlig tetthetskontroll på campingvogner de selv har solgt til sine kunder for en utvidet 5‑års tetthetsgaranti. I det nevnte tilfellet er vedkommende selv importør og garantiansvarlig i Norge. Dermed må vedkommende forholde seg til den tyske kontraktspartneren, avslutter Breesth.

Finn din nærmeste autoriserte forhandler

    For å kunne vise deg forhandlere i nærheten av der du er, er vi avhengige av å få vite din lokasjon. Du vil selv kunne trekke tilbake denne tillatelsen senere om du skulle ønske det.

    Avvis

    Du har tidligere valgt å blokkere muligheten vår til å få vite din lokasjon. Da du kan ha gjort dette ved en feiltakelse, ønsker vi å tilby deg instruksjoner for hvordan du kan gjøre om på dette valget. For mer informasjon, følg lenken for din nettleser:

    Om du derimot ønsker å blokkere oss fra å innhente din informasjon, lover vi å ikke mase igjen!