Meny

Mesterkokk Bent Stiansen har satt sammen den ultimate grillburgeren. Foto: Font Forlag.

Stiansen til Caravanmessen:
Slik griller du megaburger
Tekst: Maja Håbet
Del: 
Norges egen favorittkokk, Bent Stiansen, er for øyeblikket aktuell med sin nyeste kokebok Søndagsmiddag. Under Caravanmessen på Lillestrøm kan du møte mesterkokken og lære hans beste tips og triks. 

Bent Stiansen er en av Norges fremste kokker med både VM-gull og Michelin stjerne. Den utadvendte mesterkokken er kjent fra en rekke TV-programmer og er kjøkkensjef på den anerkjente restauranten Statholdergaarden i Oslo. Stiansen har gitt ut en rekke kokebøker og er nå aktuell med sin nyeste bok, Søndagsmiddag, som lanseres i september.

Besøk Norges største caravanmesse - 13. - 16. september 2018. 

Søndagsmiddag på grillen

- Jeg har jobbet med boken min mer eller mindre hele det siste året og det har vært en lang prosess, men jeg er veldig stolt over resultatet, forteller Stiansen. Kokeboken inneholder ulike oppskrifter og middagstips til hver søndag i året. Stiansen har dedikert et helt kapittel til søndagsmiddager på grillen, og under Caravanmessen vil han vise frem noen smakebiter. 


- I boken min har jeg laget min egen burgeroppskrift som jeg kaller Megaburgeren. Det som er spesielt med denne burgeren er at den serveres med 15 forskjellige typer tilbehør. Personlig synes jeg det er utrolig morsomt å kunne selvkomponerte sin egen burger, med en helt unik smak gjennom tilbehør.

En komplett burger for ekte mannfolk. Foto: Font Forlag. 

Burgeren over alle burgere

Megaburgeren er en kjempe som vil gi de fleste mannfolk vann i munnen. Burgeren lages med kvernet kjøtt og hjemmelaget burgerbrød med sesamfrø. 


Megaburgeren serveres med hamburgerdressing, hickoryrøkt barbequesaus, chipotlemajones, agurk- og mintdressing, cheddarsaus, guacamole, friterte løkringer, hvitkål- og peppersalat, coleslaw, karamellisert løkkompott, grillede paprika, grillede bifftomater og asparges, tomat- og flatpersillesalat, syltet squashtagliatelle og mangosalat med ingefær og koriander. Stiansen påpeker at man selvfølgelig kan velge ut det tilbehøret man liker best. Er man mange, kan man også servere tilbehøret ved siden av burgeren, slik at gjestene kan forsyne seg med det tilbehøret de selv måtte ønske.

Lyst på ny bobil eller campingvogn?

15 forskjellige typer tilbehør for enhver smak. Foto: Font Forlag.

Kongen av campinggrillen

Caravanmessen på Lillestrøm går av stabelen den 15 september og varer i fire dager. Campingliv, grilling og god mat henger tett sammen, og under årets messe kan du oppleve en egen utendørs stand med fokus på grillmat. Stiansen gleder seg til å lære campingentusiastene hvordan man blir kongen av campinggrillen.


- Personlig synes jeg det er utrolig flott å grille. Det er en stor frihet i å kunne lage mat i naturen. Det blir jo nesten litt sånn huleboerprinsipp, back to nature, flirer Stiansen. - Under messen kommer jeg til å fortelle om boken min og snakke om ulike grillmetoder. Jeg kommer også til å demonstrere hvordan man lager Megaburgeren og tilbehøret. Da kommer jeg blant annet til å vise hvordan man kverner sitt eget kjøtt, noe som gjør at man får mye mer smak på burgeren.

- Jeg har aldri vært på Caravanmessen tidligere og jeg gleder meg til å se alle de ulike caravanene som finnes. Bobiler og campingvogner nå til dags er jo så utrolig flotte, forteller Bent Stiansen. Foto: Font Forlag.

Norges største caravanmesse på Lillestrøm

Caravanmessen er Norges største samling for campingentusiaster. Stiansen vil være til stede på messen fra klokken 12.00 til 15.00 både lørdag og søndag. Under messen vil det være mulig å kjøpe en rykende fersk utgave av kokeboken hans, som blant annet inneholder oppskriften på Megaburgeren. Torsdag og fredag avholdes det også en konkurranse på standen, hvor det er mulig å vinne en Weber Q-1200, til en verdi av kr 2.499,-. Messen arrangeres på Lillestrøm 15. - 18. september. 

Forhandlere nær deg

Del: 
Postboks 9558, Åskollen, 3038 Drammen
Send e-post